вівторок, 12 серпня 2014 р.

Фарширований салат

Ця страва може використовуватись як гарнір до тушеного м’яса або птиці, а може бути самостійною стравою.

Виходить дуже смачно. Все надзвичайно добре поєднюється, начинка з листям салату, надзвичайно смачний та ароматний соус та овочі...Ням

Салат краще використовувати гладкий, типу ромен. Хлібні крихти повинні бути зроблені вдома. Це не такі, як продаються в магазині паніровочні сухарі. Просто візьміть черствий хліб і подрібніть через м’ясорубку або у комбайні.


Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • 4 пучки салату
  • оцет
  • сіль, перець

Для начинки:

  • 50 гр масла
  • 150 гр бекону
  • 2 зубчики часнику
  • 2 маленькі цибулини
  • 150 гр свіжомолотих хлібних крихт
  • 1 яйце
  • петрушка
  • сіль, перець

Для гарніру:

  • 100 гр масла
  • 1 морква
  • 1 цибуля
  • 1 зубчик часнику
  • 500 мл бульйону
  • лавровий лист
  • сіль, перець
  • петрушка
  • 50 гр масла

Готуємо:

Розігріти духовку до 180 гр.С.

Добре помити салат. Відірвати з кожного пучка десь по три крайні листочки та відставити. Налити в велику посудину води, щедро додати оцту та замочити салат на 10 хв. Тим часом довести велику каструлю води до кипіння. Посолити. Вкинути туди салат та потримати 5 хв. Витягнути. Кинути в холодну воду. Викласти на тарілку та поставити в холодильник.

Розтопити масло (50 гр) на сковороді. Додати бекон, нарізаний. Обсмажити на середньому вогні. Додати цибулю та часник, дрібно нарізані. Готувати поки цибуля та часник не розмякнуть, але ще не почнуть міняти колір. Додати петрушку. Перемішати. Додати хлібні крихти. Додати сіль. перець. Добре перемішати. Відставити з вогню. Додати яйце. Відставити, щоб вистигло.

Витягнути салат з холодильника та нафарширувати його сумішшю з хлібними крихтами.

Розтопити масло (100 гр) на сковороді. Додати нарізану моркву, сіль, перець та тушити на середньому вогні. Додати цибулю. Трошки потушити та додати часник. Тушити 2 хв. Додати петрушку та лавровий лист. Долити бульйон. Все вилити у форму для запікання, на яку ви можете викласти решітку. На решітку викладаєте фарширований салат. Зверху трошки намазати маслом та накрити листям салату, які ви відклали. Запікати 45 хв.

Витягнути все з духовки. Фарширований салат зняти з решітки та відкласти. Весь сік та овочі, які є під решіткою процідити через ситечко. Овочі відкласти, а сік вилити в посудину та довести до кипіння. Потрібно, щоб він за густиною був як сироп.

На тарілку викласти овочі, зверху фарширований салат та полити все соусом.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар