четвер, 14 серпня 2014 р.

Кролик тушений в гірчичному соусі

Я люблю м’ясо кроля, воно дієтичне і смачне. В цьому рецепті м’ясо маринується в гірчиці до 12-ти годин. За рахунок цього воно виходить надзвичайно ніжним. Цей рецепт я знайшла в одній із своїх улюблених кулінарних книг - Le Cordon Bleu Cuisine Foundations. Всі рецепти зроблені на французький маневр, тому часто досить складні і довгі. А цей на диво простий :) Суть в тому, щоб добре протушити м’ясо з овочами при низькій температурі, а потім з овочів зробити соус. Виходить дуже смачно. Можна подавати з макаронами (наприклад лапшею або пенне) або ж із картопляним пюре.


Вихід: 8 порції


Потрібно:

  • кролик ( 2 кг)
  • 100 гр зернистої гірчиці
  • 100 гр гірчиці діжон
  • сіль, перець

Для соусу:

  • 100 мл олії
  • 4 середні цибулини, дрібно нарізані
  • 1 цибуля-порей
  • 1 стебло селери, дрібно нарізане
  • 250 мл сухого білого вина
  • 1 букет гарні (букет з сухих трав, в який традиційно входить петрушка, тим'ян та лавровий лист)
  • 500 мл бульйону або води
  • сіль, перець
  • 250 мл вершків
  • 75 гр масла
  • зерниста гірчиця

Готуємо:

Розрізати кролика на 8 частин, перемішати з гірчицею зернистою (100 гр) та гірчицею діжон (100 гр). Залишити в холодильнику не довше, ніж на 12 годин. Я маринувала 2 години. Розігріти духовку до 180 градусів С.

Посолити та поперчити кролика. Розігріти олію (100 мл) та масло (150 гр) в сотейнику (посудині, яку можна потім перемістити в духовку). В мене не було такої посудини, тому я обсмажила кролик на сковороді і потім переклала в скляну каструльку. Обсмажити кроля в маслі з олією, щоб він став золотисто-коричневим.

Злити трохи жиру з сковороди, додати цибулю, селеру та цибулю порей. Обсмажити, доки овочі не почнуть розм'якати. Долити сухе вино та тушити доки воно не випарується на половину. Долити воду. Додати букет гарні. Я додала окремо лавровий лист та духмяний перець. Додати кролика до овочів. Добре перемішати, довести до кипіння та поставити в духовку на 50-60 хв.

Витягнути кролика з посудини, а всі овочі та сік гарно перетерти через ситечко, або перемолоти блендером ( не забудьте витягти лавровий лист і духмяний перець). Додати до суміші вершки та довести соус до кипіння. Додати трошки зернистої гірчиці та досолити за смаком. Додати масло (75 гр). Додати м'ясо кроля в соус та потушити 5 хв. Виходить дуже смачно, попробуйте

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар