Чесно признаюся, я не люблю ні сир, ні чорнослив. Уявіть собі як я здивувалася, коли попробувала ці корзинки і мені вони сподобались, навіть дуже. Дивно, але чорнослив виходить майже не подібний на чорнослив, можливо тому, що перед тим вимочується у вині. Сирна начинка виходить надзвичайно ніжною.
Вихід: 8 порції
Потрібно:
- 200 гр муки
- 100 гр масла
- 5-6 ст.л. холодної льодяної води
Для начинки:
- 150 гр чорносливу
- червоне сухе вино, щоб вимочити чорнослив
- 200 гр вершкового сиру (типу Філадельфія). Можна замінити кисломолочним.
- 2 яйця
- 1 жовток
- 70 гр цукру
- ванільний цукор або ванільний екстракт
Готуємо:
Розігріваємо духовку до 200 гр.С. Чорнослив потрібно купити м’ягкий. Заливаємо його вином. Готуємо тісто: в одну посудину висипаємо муку, додаємо масло та рубимо ножем так, щоб не повністю перемішати масло, а щоб залишилися грудки. Або ж готуємо тісто в комбайні, якщо є спеціальна насадка. Додаємо воду та замішуємо тісто. Відправляємо тісто в холодильник на 1 год.
Розкатуємо тісто, вирізаємо круглі форми та викладаємо тісто в форми. Краї розрівнюємо, щоб вийшла гарна форма корзинки. Потім в корзинки на пергаментний папір викладаємо якійсь грузики (наприклад горох або пшоно) та відправляємо в духовку на 15 хв. Через 15 хв забираємо грузики та печемо ще 10 хв.
Тим часом готуємо сиркову масу. Змішуємо сир, яйця, жовток, цукор та ванільний цукор. Маса вийде рідкою. В готові корзинки викладаємо чорнослив та заливаємо сирковою масою. Печемо 35 хв при 180 гр.С. Трошки охолоджуємо, витягаємо з формочок та охолоджуємо на решітці.
Смачного :)
Немає коментарів :
Дописати коментар