субота, 16 серпня 2014 р.

Смажений хек в пивному клярі

Якщо колись ви пробували рибу в клярі, яка надзвичайно ніжна всередині та хрустка ззовні, не сумнівайтесь,- той хто її готував додав до кляру пиво. Завдяки своїй властивості пінитися, пиво додає повітряної текстури тісту. І звичайно ж, з пивом рибка виходить хрумкішою. В своєму рецепті я використовувала Guinness, дуже люблю це пиво за його карамельні нотки.
А який кляр для смаження ваш улюблений? І чи відчуваєте різницю між кляром зі світлим і темним пивом? Цікаво почути ваші думки :)


Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • 1 кг філе хека
  • 1 склянка муки
  • 1 склянка темного пива
  • 2 яйця
  • сіль

Готуємо:

Філе нарізати на шматки, такі які вам до вподоби та промокнути паперовим рушником, щоб риба була сухою. Додати до муки пиво та добре перемішати. Відділити жовтки від білків, білки добре збити міксером. Додаємо яйця до муки з пивом, перемішуємо. Додаємо збиті білки та акуратно перемішуємо.

Розігріти сковороду з великою кількістю олії. Обмокнути кожен шматок рибки в клярі та обсмажити до золотистого кольору з обох сторін. Викласти на паперові рушники. Добре смакує з запеченою картоплею та домашнім соусом тартар.

Смачного :)

Немає коментарів :

Дописати коментар