неділя, 17 серпня 2014 р.

Гарбузовий суп пюре

Сьогодні напишу для вас рецепт гарбузового супу пюре. Скоро почнеться сезон гарбуза, не пропустіть його і приготуйте цей суп :) Взагалі в мене дуже простий рецепт. Проте цей суп можна зробити більш витонченим, просто додайте кокосового молока замість вершків та прикрасьте креветками. Також можна додати трошки карі. Такий суп вже можна подавати і до святкового столу.


Вихід: 8 порції


Потрібно:

  • 1 гарбуз середньої величини (1-1,5 кг)
  • 3 картоплини
  • 1 морква
  • 1 цибуля
  • 2 - 2,5 л бульйону
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець
  • твердий сир
  • 150 мл вершків
  • гарбузове насіння

Готуємо:

Бульйон закипятити. Посолити, поперчити, додати нарізану картоплю. Залишити на вогні, нехай картопля готується. Гарбуз почистити, нарізати кубиками. Розігріти сковороду з 50 мл олії. Додати гарбуз, нарізану моркву та цибулю. Легко посолити та обсмажити десь 10 хв, щоб овочі трошки розм’якли. Додати дрібно нарізаний часник та потушити 2 хв.

Овочі додати до бульйону. Залишити на вогні доки всі овочі не будуть мягкими (десь 30 хв). Перемолоти суп блендером, додати вершки (100 мл), та натертий твердий сир за смаком, я даю багато. Попробувати суп і досолити за смаком. Перед подачею прикрасити насінням гарбуза.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар