Сьогодні напишу для вас рецепт гарбузового супу пюре. Скоро почнеться сезон гарбуза, не пропустіть його і приготуйте цей суп :) Взагалі в мене дуже простий рецепт. Проте цей суп можна зробити більш витонченим, просто додайте кокосового молока замість вершків та прикрасьте креветками. Також можна додати трошки карі. Такий суп вже можна подавати і до святкового столу.
Вихід: 8 порції
Потрібно:
- 1 гарбуз середньої величини (1-1,5 кг)
- 3 картоплини
- 1 морква
- 1 цибуля
- 2 - 2,5 л бульйону
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець
- твердий сир
- 150 мл вершків
- гарбузове насіння
Готуємо:
Бульйон закипятити. Посолити, поперчити, додати нарізану картоплю. Залишити на вогні, нехай картопля готується. Гарбуз почистити, нарізати кубиками. Розігріти сковороду з 50 мл олії. Додати гарбуз, нарізану моркву та цибулю. Легко посолити та обсмажити десь 10 хв, щоб овочі трошки розм’якли. Додати дрібно нарізаний часник та потушити 2 хв.
Овочі додати до бульйону. Залишити на вогні доки всі овочі не будуть мягкими (десь 30 хв). Перемолоти суп блендером, додати вершки (100 мл), та натертий твердий сир за смаком, я даю багато. Попробувати суп і досолити за смаком. Перед подачею прикрасити насінням гарбуза.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар