неділя, 17 серпня 2014 р.

Цибулевий суп

Як на мене, то це дуже цікавий суп. Ароматний, запечений із хрусткими тостами та сиром. Надзвичайно смачно. Головним в цьому супі є цибуля. Тому вибирайте гарну та свіжу цибульку. Також не менш важливим складником є хороше вино та хрусткий хліб. Коли за вікном дощ, холодно і сиро приготуйте собі цей запашний та теплий суп.
А яким супом зігріваєтесь ви у холодну погоду. Діліться рецептами :)


Вихід: 6 порції


Потрібно:

  • 1 кг цибулі
  • 150 гр масла
  • 60 гр муки
  • 250 мл сухого білого вина
  • 1,5 л води
  • 1 букет гарні (або лавровий лист, духм’яний перець та сухий чебрець)
  • сіль, перець
  • 120 мл густих вершків
  • 30 мл червоного сухого вина
  • 100 гр натертого твердого сиру

Для тостів:

  • пів французького багету, нарізаного
  • 100 гр натертого твердого сиру
  • 100 гр масла

Готуємо:

Розігріти духовку до 200 гр.С. Почистити цибулю, розрізати на двоє та нарізати півколами. Розтопити масло в каструлі. Додати цибулю та тушити на середньому вогні, помішуючи. Готувати, доки цибуля не стане м’якою та легенько підзолотиться. Додати муку, перемішати та готувати 1-2 хв. Додати біле вино. Тушити, доки вино не зменшиться в об’ємі наполовину. Додати воду, букет гарні, сіль, перець. Варіть на маленькому вогні 45 хв.

Викласти шматки багету на фольгу та запекти в духовці до золотистого кольору. Потім намажте маслом та посипте сиром. Відправте назад у духовку, доки не розтопиться сир. Витягніть з духовки та відкладіть. Витягніть букет гарні з супу. Змішайте червоне вино та вершки. Додайте трохи гарячого супу до цієї суміші, перемішайте і потім все вилийте назад до супу. Розлийте суп по тарілках, які можна використовувати в духовці. Зверху викладіть тости та ще раз посипте все сиром. Відправте в духовку, доки сир не розтопиться та зарум’яниться. Відразу подавайте суп.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар