пʼятниця, 22 серпня 2014 р.

Рибний суп з помідорами, вином та креветками

А які у вас плани на вихідні?


За вікном така гарна погода, потрібно ще встигнути погрітися на сонці перед початком осені. Можливо ці вихідні ви плануєте провести на природі, десь біля озера. Можливо хтось навіть подумує про риболовлю. Якщо так, тоді пропоную вам рецепт дуже смачної зупи.

Суп цей готується на рибному бульйоні, який вже сам по собі досить цікавий. Цікавий тому, що крім рибини та цибулі туди ще додаються помідори з вином. Потім вже коли бульйон готовий додається ще якась риба, креветки та гребіці. Думаю, сюди можна додати інші морепродукти, наприклад мідії, якщо їх ви любите більше.


Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • половинка цибулі
  • 1 великий зубчик часнику
  • 1 перець чилі
  • дрібку меленого коріандру
  • 150 мл червоного сухого вина
  • 1 баночку нарізаних томатів у власному соці
  • 1 невелика рибина (сібас, форель)
  • 250 мл води
  • оливкова олія
  • петрушка

Додатки:

  • 250 гр філе тілапії
  • 250 гр креветок
  • 250 гр гребінців маленьких
  • сіль, перець

Готуємо:

На оливковій олії підтушити цибулю та часник та перець чилі доки цибуля не розм’якне. Додати коріандр та тушити ще 1 хв. Додати вино та тушити 2-3 хв. Додати томати та воду. В каструлю викладаємо рибину та петрушку. Заливаємо все томатами з вином та тушимо 15 хв або доки риба не відпадає від кістки. Витягуємо рибину і петрушку. Чистимо рибу та ламаємо її на досить великі шматки. Бульйон залишаємо на маленькому вогні.

Тілапію нарізаємо кубиками та додаємо до бульйону. Через 2 хв додаємо креветки, потім ще через 2 хвилини шматки риби, на якій був зварений бульйон і потім гребінці. Додаємо сіль, перець та варимо ще 2-3 хв. Подавати з тостами, легко натертими часничком.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар