Тому що малина моя улюблена ягода.
Тому я дуже багато готую з малиною, а найбільше я люблю малинове варення. Чи то навіть не варення, а сироп, без кісточок. На днях готувала цей салат, дуже смачно. І головна смакота в ньому - це малинова заправка, яка готується з малинового сиропу та бальзамічного оцту.
Сам по собі малиновий сироп досить солодкий, проте бальзамічний оцет додає кислинки. Такий соус дуже добре поєднюється з горгонзолою. Якщо ви не любите руколу, думаю можна її замінити будь-яким листковим салатом, так теж буде смачно.
До речі цей салат можна подавати як основну страву із стейком. Думаю, це хороший варіант для літа, коли важких гарнірів не дуже хочеться.
Вихід: 2 порції
Потрібно:
- 1 великий пучок руколи
- 40 г грецьких горіхів
- 60 г горгонзоли
Для соусу:
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. бальзамічного оцту
- 1,5 ст.л. малинового сиропу (можна використати варення, процідивши його через сито, щоб не було зернят)
- сіль, перець
Готуємо:
Горіхи легко обсмажити на сковороді. Руколу помити та викласти на тарілку. горгонзолу порізати невеликими кубиками. Готуємо соус: змішати оливкову олію з оцтом. Потім потрошки додавати малиновий сироп, постійно помішуючи. Додати сіль та перець. Добре перемішати. На руколу викласти горгонзолу, горіхи, тоненько нарізану цибулю та полити все соусом.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар