А які ягоди ваші улюблені?
Я дуже люблю малину і чорницю, це мої улюблені ягоди. Тому я і додала саме їх в ягідний соус, але ви можете використовувати будь-які, які вам до смаку. Що сказати про цей десерт, крім того, що він смачний? Перший раз попробувала додати білий шоколад в панну котту і не пожаліла. Десерт виходить солодшим, проте соус із ягід досить кислий і тому все разом якраз добре.
Це дуже популярний десерт, тому я довго не дуже хотіла його готувати, я люблю шукати щось цікаве і нове, щось що ніколи не пробувала. Але все таки не встояла і приготувала. Мені здається, це якраз літній рецепт. Навіть літом хочеться солодкого, правда ж?
Вихід: 2 порції
Потрібно:
- 200 мл вершків
- 100 гр білого шоколаду
- 50 гр цукру
- 2 ч.л. ванільного цукру або 1/3 ч.л. ванільного екстракту
- 2/3 ст.л. желатину
- 1 ст.л. гарячої води
- 100 гр грецького йогурту
Для ягідного соусу:
- 200 гр будь-яких ягід
- 20 мл киплячої води
- 20 гр цукру
Готуємо:
В сотейник виливаємо вершки та додаємо подрібнений шоколад, цукор, ванільний цукор. На маленькому вогні помішуємо доки шоколад не розтане. Знімаємо з вогню. Відкласти. В 1 ст.л. гарячої води розчиняємо 2/3 ст.л. желатину. Трошки охолоджуємо та додаємо до вершків. Добре перемішуємо та залишаємо на 15 хв. Додаємо йогурт та добре перемішуємо. Розливаємо по формах. Відправляємо в холодильник мінімум на 4 години.
В сотейнику довести 20 мл води до кипіння, додаємо цукор та ягоди. На маленькому вогні помішуємо 1-2 хв так, щоб ягоди пустили сік, але ще були цілими. Охолоджуємо. Викласти панну котту з форми на десертну тарілку та подавати з ягодами.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар