середа, 20 серпня 2014 р.

Філе лосося запечене з томатами + оливковий соус

Риба моя, риба моя...


Не дуже я хотіла викладати цей рецепт. Не тому, що несмачний. Якраз навпаки. А тільки тому, що я зовсім не задоволена фотографіями. Прошу вибачення за них :)Проте, не знаю коли мені вистачить часу, щоб знову це приготувати, тому вирішила все таки написати.
Так ось, про рибу. Рибу потрібно їсти і багато, адже вона є дуже корисною. Дуже люблю рибку, проте признаюся, філе лосося не дуже. Тільки із-за того, що часто воно виходить досить сухим. Але за рахунок того, що воно тут запікається з помідорами, воно виходить досить соковитим. До помідорів додається цибулька, часник та базилік. Все виходить дуже ароматним та смачним.

До цього лосося я приготувала оливковий соус. Соус це взагалі окрема розмова. Надзвичайно смачний і думаю підійде не тільки до риби. Основна частина - це чорні оливки, ще трошки анчоусів, базиліку та часничку. Взагалі соуси це моя слабість. Коли натраплю на якийсь новий цікавий рецепт, обов’язково повинна приготувати. Ось вчора наприклад я готувала дуже цікавий соус з горіхів, кокосового молока та карі. Рецепт напишу, трошки пізніше. Ну що ж, будемо готувати цю смачну рибку?


Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • 4 шматки філе лосося (десь по 150 гр кожен)
  • сіль, перець
  • 5 шт перцю-горошок чорного
  • сік та цедра одного лимону
  • 150 мл оливкової олії
  • сіль, перець
  • 120 мл оливкової олії
  • 2 невеликі цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 8 середніх помідорів (без шкірки та без насіння)
  • 10 листочків базиліку
  • сіль, перець

Для оливкового соусу:

  • 150 гр чорних оливок
  • 2 зубчики часнику
  • 1 філе анчоуса (в оливкові олії)
  • великий пучок базиліку
  • 75+20 мл оливкової олії
  • 750 мл рибного бульйону
  • насіння з помідорів
  • сіль, перець

Готуємо:

Готуємо маринад. Натисніть великим ножем на чорний перець, щоб подрібнити його. Додаємо перець до лимонної цедри та соку. Добре перемішуємо,додаємо оливкову олію (150 мл) та ставимо на середній вогонь. Нагріваємо до температури 40 гр.С. або так, щоб маринад пік в палець. Охолоджуємо до кімнатної температури. Заливаємо маринадом рибу та відправляємо в холодильник мінімум на 1 год. Розігріваємо духовку до 200 гр.С. Готуємо томати: щоб зняти шкірку, обливаємо їх кип’ятком. Розрізаємо навпіл та витягаємо насіння. Відставити насіння на потім. Шкірки викинути. Томати нарізаємо кубиками. Розігріти оливкову олію (120 мл) та підтушити цибулю так, щоб вона стала мягкою. Додати часник та тушити 1-2 хв. Додати томати та сіль. Перемішати та тушити доки практично не залишиться соку. Зняти з вогню додати базилік та якщо потрібно ще сіль або перець. Відставити.

В посудину в якій будемо запікати рибу, викладаємо пергаментний папір так, щоб вистачило обгорнути всю рибу. Викладаємо томати. Зверху викладаємо рибу. Поливаємо все 1 столовою ложкою маринаду. Обгортаємо все папером, щоб не було ніде шпаринок. Відправляємо в духовку на 10-15 хв.

В посудину викладаємо оливки, часник (2 зубчики), філе анчоуса та базилік. Все перетираємо блендером. Додаємо оливкову олію(75 мл) та ще раз перетираємо блендером. Відставляємо. Підтушити часник (1 зубчик) на оливкові олії (20 мл). Додати насіння з помідорів, потушити на легенькому вогні 5 хв. Додаємо рибний бульйон та тушимо доки рідина не зменшиться в об’ємі на половину. Долити все це до перетертих оливок та ще раз все добре перетерти блендером. Добавити солі та перцю, якщо потрібно. Витягнути рибу з духовки. Подавати прямо в пергаментному папері. Викладати на тарілку разом з томатами та соусом.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар