Ех, як же смачно жити....
Друзі, а чи запікали ви цілого птаха? Мені перший раз було дуже страшно :) Найбільше я переживала, щоб м’ясо не було сухим і одночасно добре пропеклося. Але закінчилося все добре. Качка вийшла дуже смачною, соковитою.
Доречі, коли я читала про всіх цих запечених птахів в духовці, натрапила на один рецепт і спочатку подумала, що це якийсь жарт. Виявляється існує така страва, яка називається Turducken. Ви знаєте що це? Це індичка фарширована качкою, яка в свою чергу фарширована куркою :)
Але давайте поговоримо про мою скромну запечену качку. В цьому рецепт спершу потрібно запекти качку на решітці, попередньо натерти маслом та олією, сіллю та перцем. Окремо підтушити овочі з беконом та вином і вже потім викласти на них птицю і запікати ще трохи. Виходить смачно, не дуже важко і соковито.
Вихід: 6 порцій
Потрібно:
- 1 качка (2 кг)
- 400 мл бульйону
- 200 мл сухого червоного вина
- 1 велика цибуля
- 1 велика морква
- 150 гр бекону
- 2 ст.л. масла
- оливкова олія
- петрушка
- сіль, перець
Готуємо:
Розігріти духовку до 200 гр.С. Зв’язати кухонною ниткою качці ноги та крила. Натерти сіллю та перцем. Потім натерти однією столовою ложкою масла. Покласти на решітку, під решітку підкласти форму для запікання, щоб туди стікав жир. Відправити в духовку. Запікати з однієї сторони, доки качка зарум’яниться. Потім перевертаємо на іншу сторону і також запікаємо до золотистого кольору. Збавляємо температуру до 160 гр.С. та продовжуємо запікати качку ще 25-30 хв час від часу перевертаючи з однієї сторони на іншу.
Тим часом на середньому вогні розігріти сковороду з оливковою олією. Додати 1 ст.л. масла та розтопити. Додати дрібно нарізаний бекон та обсмажити до золотистого кольору. Додаємо дрібно нарізану моркву та тушимо десь 5 хв. Додаємо цибулю, тушимо ще 3 хв. Додаємо вино, тушимо доки воно не зменшиться в об’ємі на половину. Додаємо бульйон та спеції за смаком (сіль, перець). Доводимо до кипіння та відставляємо з вогню. На дно посудини виливаємо соус. Зверху викладаємо качку. Відправляємо в духовку на 50-60 хв. Запікаючи, час від часу поливаємо всю качку соусом. Витягаємо качку та розділяємо її на частини або ж подаємо на стіл цілою. Дрібно нарізати петрушку та додати до соусу.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар