середа, 20 серпня 2014 р.

Шоколадний пиріг з горіхом пекан та збитими вершками

Тому що і літом хочеться шоколаду...


Пироги, пироги як я вас люблю. Цей шоколадний мабуть мій улюблений. Не ображайтеся, що я не пишу про фруктові пироги, коли сезон. Вибачте, але мені так захотілося шоколаду.

Цей пиріг особливий, тому що перший раз я його готувала ще коли тільки почала цікавитись випічкою. Мені було дуже страшно щось пекти, будь що, навіть цей пиріг. Випічка завжди була моїм слабким місцем. Але цей пиріг в мене вийшов, і наступний вийшов, а потім і тістечка вийшли, а потім навіть і торт. Так що, не змучуюся повторювати, головне практика :)

Корж в цьому рецепті також не такий простий, сюди додаються подрібнені горішки, які дуже добре смакують з шоколадом. Начинка виходить настільки легкою, повітряною та смачною, що й не описати. І на завершення збиті вершки, які прикрасять будь-який пиріг. Смакота, якої хочеться літом і зимою, кожен день.

Вихід: 8 порцій


Потрібно:

  • 200 гр муки
  • 115 гр масла
  • 100 гр горіхів пекан або бразильського горіха

Для крему:

  • 170 гр масла
  • 70 гр цукру
  • 3 яйця
  • 2 гр ванільного екстракту
  • 150 гр чорного шоколаду
  • 250 мл густих вершків
  • 1 ст.л. цукру
  • шоколад для того, щоб посипати пиріг зверху

Готуємо:

Розігріти духовку до 180 гр.С. Готуємо тісто: в кухонному комбайні перетерти горіхи в дрібну крихту. Міняємо насадку на таку, щоб можна замісити тісто (або ж замішуємо руками). Додаємо до горіхів муку та масло (масло повинне бути холодним). Все перемішуємо. Додаємо 3 ст.л. холодної води та перемішуємо. Тісто буде виглядати розсипчастим, проте, його можна спресувати руками в кульку. Якщо тісто не тримається в кульці, можна додати ще 1-2 ст.л. води. Змазуємо круглу форму маслом та посипаємо мукою. У формі (я використовувала форму 23 см в діаметрі) розкатуємо тісто руками. Робимо краї висотою десь 2,5-3 см. Зверху викладаємо пергаментний папір з чимось важким (фасоля, горох) та відправляємо в духовку на 20 хв. Потім забираємо фасолю з папером та печемо ще 10 хв. Охолоджуємо корж.

Готуємо начинку: начинка виходить дуже солодкою, якщо вам подобається менш солодкі пироги, додайте менше цукру (десь 50 грам). За допомогою міксера добре змішуємо цукор та масло (десь 5 хв). Додаємо яйця та знову переміщуємо. Топимо шоколад та додаємо до масла. Все перемішуємо міксером. Додаємо ванільний екстракт та перемішуємо. Викладаємо начинку в корж та залишаємо в холодильнику мінімум на 2 години (краще на ніч). Збиваємо вершки з 1 ст.л. цукру. Трошки шоколаду натираємо на терці. На готовий пиріг зверху викладаємо вершки та посипаємо шоколадом.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар