пʼятниця, 22 серпня 2014 р.

Париж-Брест

Легкий тортик.


Щойно ми доїли останній шматочок цієї смакоти. Просто надзвичайно смачний торт з ніжним легким кремом. Коли я спробувала перший шматочок, він навіяв на мене спогади та ностальгію. Я згадала коли перший раз готувала еклери, мені здавалося, що це вершина кулінарного мистецтва і якщо вони в мене вийдуть, тоді в мене вийде все :)

В одному я була права: все вийде, якщо постійно пробувати щось готувати та вкладати в цю справу душу. Готувати вміють всі, просто в когось цей талант заритий дуже глибоко, а в когось він в серці. В чому я була не права, так це в тому, що це вершина. Кулінарія тим і цікава, що тут немає вершин, а тільки широкі простори рецептів і знань.

Так от, про торт. Назвали його в честь веломарафону Париж-Брест. Тому то і він в формі колеса. Однією з причин чому він став популярним серед учасників веломарафону це те, що він калорійний та додає їм енергії. Рецепт простий: тісто заварне, крем шоколадний заварний. Спробуємо приготувати цю смакоту?


Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • 125 мл води
  • 40 г масла
  • 65 г муки
  • 2 яйця

Для крему:

  • 40 г цукру
  • 1 жовток
  • 30 г муки
  • 200 мл молока
  • 100 г темного шоколаду з подрібненими або цілими горіхами
  • 125 г масла
  • трошки мигдальних пелюстків
  • цукрова пудра

Готуємо:

Тісто: в сотейник вилити воду та додати масло. Поставити на вогонь та довести до кипіння. Зняти з вогню, додати муку та добре перемішати дерев’яною ложкою до однорідної маси. Повернути на вогонь та помішувати 1 хв. Зняти з вогню, нехай трохи вистигне. Потім додати 1 яйце, добре вимішати. Додати друге яйце та знову вимішати. Остудити. Розігріти духовку до 250 гр.С. Тісто викласти в кулінарний мішок, деко змазати маслом. Викласти тісто на деко в формі колеса, діаметром приблизно 20 см. Випікати 10-12 хв (тісто повинно стати золотистого відтінку та добре піднятися). Виключити духовку, відкрити дверцю та залишити торт там на 3-4 хв. Потім витягнути та дати повністю охолонути.

Крем: Вилити молоко в сотейник, додати цукор та поставити на вогонь. Довести до кипіння та збавити вогонь. Змішати жовток, муку додати трошки гарячого молока та добре вимішати. Потім цю суміш повільно доливаємо до киплячого молоко та постійно помішуємо, щоб не було грудочок. Помішуємо на вогні доки крем не загусне. Відставити з вогню та охолодити. Шоколад перетерти блендером або в комбайні. Додати 2-3 ст.л. води та розтопити на легенькому вогні.

Коли крем вже вистиг додаємо масло та збиваємо міксером. Потім додаємо шоколад та знову збиваємо. Торт акуратно розрізаємо на дві частини вздовж. Крем викладаємо в кулінарний мішок з рифленою насадкою та гарно викладаємо його на нижню частину торта. Зверху кладемо верхню частину, посипаємо мигдальними пелюстками та посипаємо пудрою.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар