пʼятниця, 22 серпня 2014 р.

Телятина з каперсами, оливками та маринованим перцем

Тушити м’ясо - це, мабуть, найкраще що я вмію.


Я не хвалюся. Просто із всього-всього, що я готую, найбільше я люблю тушити м’ясо. Не знаю чому саме, можливо тому, що я дуже люблю м’ясо, можливо тому, що це легко. І насправді рецептів тушеного м’яса дуже і дуже багато. Ось ще один із варіантів.

Оригінальна назва цієї страви Ропа В’єха. Що це? Ропа В’єха - це тушене м’ясо з томатним соусом. М’ясо тушиться настільки довго, що просто розпадається на кусочки. І тому страва отримала таку назву: "Ropa Vieja" - "рваний одяг" (ісп.)

В мене рецепт кубинського варіанту цієї страви: тут використовується телятина, додаються оливки, каперси та маринований перчик. Вийшло надзвичайно смачно, навіть якщо я не була на Кубі. Можливо там ще смачніше.

Не лякайтесь, що для цього м’яса потрібно так багато інгредієнтів. Я обіцяю, що це легка в приготуванні страва.


Вихід: 8 порцій


Потрібно:

  • 170 гр бекону
  • 900 гр телячої вирізки
  • 1 середня цибулина
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 зелений болгарський перець
  • 2-3 ст.л. томатної пасти
  • 1 ст.л. меленого кмину
  • 1 ст.л. сухого орегано
  • 1 ст.л. сухого тим’яну
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 1 лавровий лист
  • 0,5 склянки сухого білого вина
  • 2 склянки телячого бульйону
  • 1 банка томатів у власному соці (400 гр)
  • 0,5 склянки зелених оливок
  • 1/3 склянки нарізаного маринованого болгарського перцю (можна гострого чилі)
  • 3 ст.л. каперсів
  • 1 ст.л. винного оцту білого
  • 1/4 склянки нарізаної кінзи
  • сіль, перець

Готуємо:

Почнем з того, що наріжемо вирізку досить грубими шматками. Легко посолимо та поперчимо її. Бекон дрібно нарізати та обсмажити на сковорідці. Потім, витягнути бекон, жир залишити і в цьому жирі обсмажуємо м’ясо з двох сторін, десь по 3 хв з кожної. Нарізаємо болгарські перці та цибулю (досить грубо) та викладаємо на ту ж сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні, щоб овочі розм’якли, десь 4 хв. Додаємо до овочів томатну пасту, кмин, орегано, тим’ян, дрібно нарізаний часник та лавровий лист. Готуємо 3 хв, помішуючи. Потім додаємо вино та все гарно перемішуємо, потрібно добре зішкребти все з дна сковорідки. Додаємо бульйон, помідори, бекон та стейк. Все перемішуємо, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою та тушимо на легенькому вогні 2-2,5 години.

Потім додаємо нарізані оливки, каперси та маринований перець. Все гарно перемішуємо та тушимо ще 10-15 хв. Додати кінзу та перемішати. Попробувати чи потрібно досолити (солі в цій страві потрібно використовувати небагато, адже каперси, оливки, бекон - все солене). Добре смакує з рисом.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар