вівторок, 12 серпня 2014 р.

Суп карі з куркою та яблуком

Цей рецепт в оригіналі був створений в Південній Індії. Використання карі додає смаку Індії, а яблуко робить цю зупку солодшою.

Досить цікавий суп, як і досить ситний. Спершу вариться насичений бульйон з курки, овочів та яблук, який вже сам по собі є смачним. Потім додається відварене м’ясо та рис. Надзвичайно смачно та корисно :)


Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • 50 гр масла
  • 3 курячі крильця
  • 150 гр курячої грудки
  • 10 гр приправи карі
  • 1 цибуля, нарізана на невеликі шматки
  • 2 стебла селери (не цілий пучок, а саме 2 стебельця), нарізані на невеликі шматки
  • 1 морква, нарізана на невеликі шматки
  • 1,25 мл води
  • 2 яблука
  • лавровий лист
  • духмяний перець
  • сіль
  • перець

Для загущувача:

  • 50 гр масла
  • пів цибулини, дрібно нарізаної
  • 30 гр муки
  • 200 мл вершків

Для добавок:

  • 150 гр відвареного рису
  • 20 гр масла

Готуємо:

Розтопити 50 гр масла на сковороді. Додати курячі крильця та обсмажити їх до золотистого кольору. Додати карі та тушити 1-2 хвилини. Додати цибулю, селеру, моркву. Додати шкірку з двох яблук. Обсмажити 10 хвилин.

Тим часом довести до кипіння воду. Додати крильця з овочами та сиру курячу грудку. Додати лавровий лист, духмяний перець, сіль та перець до смаку. Скрутити вогонь та варити десь 45-50 хвилин.

Розтопити масло (50 гр). Додати пів цибулини та легенько обсмажити так, щоб вона розм’якла, але ще не стала золотистою. Додати муку та помішуючи потримати на середньому вогні 2-3 хвилини.

Витягнути з бульйону курячі крила, грудинку, лавровий лист. Перемолоти бульйон блендером, або ж якщо немає блендера, перетерти через сито. Додати до бульйону загущувач (мука з маслом та цибулею). Добре перемішати, щоб не було грудочок. Додати вершки.

Яблука нарізати на дрібні квадратики. Крильця очистити від шкірки та вибрати м’ясо. Дрібно його нарізати. Курячу грудку також дрібно нарізати. Додати куряче м’ясо та рис до зупи. Добре перемішати. Поварити 15 хвилин. Перед подачею посипати яблуком.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар