Щоб справді відчути смак певної кухні потрібно побувати в тій країні. Але можна відчувати його нотки, готуючи цю страву в себе вдома :) Цей салат виходить гострим, кисло-солодким з дуже насиченим смаком. Його хочеться готувати знову і знову. Пробуйте.
Вихід: 4 порції
Потрібно:
- 300 гр рисових макаронів (я використала лапшу)
- 200 гр м’ясного фаршу (телячо-свинного)
- 2 ч.л. приправи до фаршу
- 1/3 ч.л. кориці
- 5 ст.л. оливкової олії
- 2 зубчики часнику
- 2 ч.л. (з вершечком) натертого на дрібній терці імбиру
- 100 гр почищених дрібних креветок
- 3 ч.л. цукру
- 2 ст.л. (з вершечком) дрібно нарізаної зеленої цибулі
- 3 ст.л. соку лайма
- 3 ст.л. вустерського соусу (Worcestershire sauce)
- 1 ст.л. соєвого соусу
- 1 гострий червоний перчик чилі
- 2 ст.л. дрібно нарізаної кінзи або петрушки
- 2 ст.л. дрібно нарізаної м’яти
- 3 ст.л. кедрових горішків
- сіль
Готуємо:
В киплячій підсоленій воді відварюємо рисову лапшу (приблизно 5 хв). Злити воду, макарони відкласти.
Часник дуже дрібно нарізаємо або пресуємо. Імбир чистимо та натираємо на дрібній терці. Перець чилі розрізаємо навпіл,вирізаємо насіння та нарізаємо півколами. Лайм розрізаємо навпіл та вичавлюємо з нього сік.
Розігріваємо оливкову олію на сковороді (якщо є вог то використовуємо його). Додаємо фарш, приправу до фаршу та корицю. Обсмажуємо до золотистого кольору.
Додаємо до фаршу креветки, імбир, часник та 3 ч.л. цукру. Добре перемішуємо та тушимо 4 хв.
Готуємо соус до салату: змішуємо сік лайма, соєвий та вустерський соуси. Змішуємо лапшу з фаршем та соусом.Додаємо зелену цибулю, петрушку, м’яту, горішки та гострий перець, сіль.
Все добре перемішуємо. Подаємо холодним.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар