вівторок, 12 серпня 2014 р.

Азіатський салат

Щоб справді відчути смак певної кухні потрібно побувати в тій країні. Але можна відчувати його нотки, готуючи цю страву в себе вдома :) Цей салат виходить гострим, кисло-солодким з дуже насиченим смаком. Його хочеться готувати знову і знову. Пробуйте.


Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • 300 гр рисових макаронів (я використала лапшу)
  • 200 гр м’ясного фаршу (телячо-свинного)
  • 2 ч.л. приправи до фаршу
  • 1/3 ч.л. кориці
  • 5 ст.л. оливкової олії
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ч.л. (з вершечком) натертого на дрібній терці імбиру
  • 100 гр почищених дрібних креветок
  • 3 ч.л. цукру
  • 2 ст.л. (з вершечком) дрібно нарізаної зеленої цибулі
  • 3 ст.л. соку лайма
  • 3 ст.л. вустерського соусу (Worcestershire sauce)
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 1 гострий червоний перчик чилі
  • 2 ст.л. дрібно нарізаної кінзи або петрушки
  • 2 ст.л. дрібно нарізаної м’яти
  • 3 ст.л. кедрових горішків
  • сіль

Готуємо:

В киплячій підсоленій воді відварюємо рисову лапшу (приблизно 5 хв). Злити воду, макарони відкласти.

Часник дуже дрібно нарізаємо або пресуємо. Імбир чистимо та натираємо на дрібній терці. Перець чилі розрізаємо навпіл,вирізаємо насіння та нарізаємо півколами. Лайм розрізаємо навпіл та вичавлюємо з нього сік.

Розігріваємо оливкову олію на сковороді (якщо є вог то використовуємо його). Додаємо фарш, приправу до фаршу та корицю. Обсмажуємо до золотистого кольору.

Додаємо до фаршу креветки, імбир, часник та 3 ч.л. цукру. Добре перемішуємо та тушимо 4 хв.

Готуємо соус до салату: змішуємо сік лайма, соєвий та вустерський соуси. Змішуємо лапшу з фаршем та соусом.Додаємо зелену цибулю, петрушку, м’яту, горішки та гострий перець, сіль.

Все добре перемішуємо. Подаємо холодним.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар