Для мене цей суп став відкриттям. Дуже мало складників, але стільки смаку! Всі овочі спочатку запікаються в духовці, а потім доварюються в бульйоні. При запіканні кислота з помідорів робиться м’якою і суп виходить дуже ніжним і надзвичайно ароматним.
В майбутньому я попробую зробити суп із запечених помідорів, думаю має бути так само смачно. Слідкуйте за новими постами та готуйте з насолодою :)
Вихід: 4 порції
Потрібно:
- 1 великий баклажан
- 2-3 середні помідорчики
- 1 цибулина
- 4 зубчики часнику
- 1 л бульйону курячого
- 75 мл жирних вершків (або 3 ст.л. жирної сметани)
- гілочка чебрецю
- 100 гр тертого твердого козячого сиру
- сіль
- перець
Готуємо:
Розігріти духовку до 200 гр.С. Овочі помити. Баклажани нарізати товстими смужками, всі інші овочі кружечками (крім часнику). Викласти все на пергаментний папір, та перенести на форму для запікання.Легко посолити.
Запікати 20 хв при 200 гр.С. Потім зменшити температуру до 160 гр.С. та запікати ще 20 хв. Витягнути овочі з духовки.
За бажанням можна зняти з баклажанів шкірку. Я не знімала, оскільки потім все потрібно подрібнити блендером. Викласти овочі в каструльку, додати чебрець та залити все бульйоном.
Довести до кипіння та тушити на невеликому вогні 20 хв. Додати сметану або вершки та тушити ще 10-15 хв. Всі овочі повинні бути м’ягкими.
Витягніть чебрець та подрібніть всі овочі за допомогою блендера. Добавте солі та перцю. Зверху посипаємо тертим козячим сиром.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар