понеділок, 11 серпня 2014 р.

Баварський крем

Надзвичайно ніжний, легкий та повітряний десерт... І цим все сказано :)


Вихід: 5 порції


Потрібно:

  • 300 гр молока
  • 50 гр цукру
  • 25 гр желатину
  • 75 гр води
  • 40 гр цукру
  • 4 жовтки
  • 12 г ванільного цукру
  • 1 гр солі
  • 60 гр коньяку
  • 300 гр збитих вершків

Для шоколадного соусу:

  • 250 гр вершків
  • 100 гр чорного шоколаду
  • 100 гр молочного шоколаду

Готуємо:

Розчинити желатин у воді.

Закип’ятити молоко з 50 гр цукру. Відставити з вогню.

Розмішати в одній посудині жовтки, ванільний цукор, цукор (40 гр) та сіль.

Додати суміш із жовтків до молока, додати желатин та добре перемішати.

На легенькому вогні помішувати, поки крем не почне гуснути.

Зняти суміш з вогню та збивати доки не вистигне.

Додати коньяк та збиті вершки.

Розлити по формочках (можуть бути скляночки, невеликі тарілочки) та відправити в холодильник на пару годин до повного застигання.

Порізати шоколад на невеликі кусочки.

Довести вершки до кипіння, зняти з вогню

Додати шоколад і помішувати поки не розчиниться.Охолодити шоколадний соус до кімнатної температури.

Коли крем остаточно загусне, акуратно перевернути формочку на більшу тарілку та викласти його. Перед подачею полити шоколадним соусом. Можна прикрасити м’ятою.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар