понеділок, 18 серпня 2014 р.

Кростіні з козячим сиром та томатним чатні

Давайте похрустимо кростіні. І не простими, а дуже цікавити та смачними :)


Чатні- індійська страва. Це соус, що містить своєрідні спеції та овочі. Є дуже багато видів чатні. Я вирішила приготувати томатний, так як я дуже люблю помідори :) Соус виходить подібний на мармелад, солодкий.

На приготування йде багато часу, біля двох годин, тому що всі овочі мають тушитися на маленькому вогні. Взагалі, можу сказати, що ці кростіні - на любителя. Проте, мені дуже сподобались. Хрусткий хліб, солений козячий сир та солодке томатне чатні. Все дуже добре поєдюється.


Вихід: 6 порції


Потрібно:

  • 4 великі помідори
  • 1 ч.л. дрібно нарізаного кореню імбиря
  • 6 зубчиків часнику
  • 1/2 ч.л. гострого червоного перцю (меленого)
  • 1 ч.л. коріандру
  • 1/4 ч.л. кориці
  • 15 гр ізюму
  • 100 мл винного оцту
  • 120 гр цукру
  • 1/2 ч.л. цедри апельсину
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • сіль
  • 1 багет
  • 150 гр козячого сиру

Готуємо:

Розігріти сотейник з оливковою олією на середньому вогні. Додати часник, імбир, корицю, гострий червоний перець і коріандр. Добре перемішати, тушити десь 1 хв. Додаємо томати, нарізані кубиками, цукор, оцет, ізюм, сіль та цедру апельсина. Доводимо до кипіння та тушимо на маленькому вогні десь 1 год 30 хв, доки чатні не загусне. Соус потрібно постійно помішувати, щоб не пригорів. Відставити з вогню та охолодити до кімнатної температури.

Щоб приготувати кростіні, просто наріжте багет кружечками та відправте в духовку, щоб хліб зарум’янився. Потім намазуємо козячим сиром, а зверху викладаємо чатні.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар