Давайте похрустимо кростіні. І не простими, а дуже цікавити та смачними :)
Чатні- індійська страва. Це соус, що містить своєрідні спеції та овочі. Є дуже багато видів чатні. Я вирішила приготувати томатний, так як я дуже люблю помідори :) Соус виходить подібний на мармелад, солодкий.
На приготування йде багато часу, біля двох годин, тому що всі овочі мають тушитися на маленькому вогні. Взагалі, можу сказати, що ці кростіні - на любителя. Проте, мені дуже сподобались. Хрусткий хліб, солений козячий сир та солодке томатне чатні. Все дуже добре поєдюється.
Вихід: 6 порції
Потрібно:
- 4 великі помідори
- 1 ч.л. дрібно нарізаного кореню імбиря
- 6 зубчиків часнику
- 1/2 ч.л. гострого червоного перцю (меленого)
- 1 ч.л. коріандру
- 1/4 ч.л. кориці
- 15 гр ізюму
- 100 мл винного оцту
- 120 гр цукру
- 1/2 ч.л. цедри апельсину
- 2 ст.л. оливкової олії
- сіль
- 1 багет
- 150 гр козячого сиру
Готуємо:
Розігріти сотейник з оливковою олією на середньому вогні. Додати часник, імбир, корицю, гострий червоний перець і коріандр. Добре перемішати, тушити десь 1 хв. Додаємо томати, нарізані кубиками, цукор, оцет, ізюм, сіль та цедру апельсина. Доводимо до кипіння та тушимо на маленькому вогні десь 1 год 30 хв, доки чатні не загусне. Соус потрібно постійно помішувати, щоб не пригорів. Відставити з вогню та охолодити до кімнатної температури.
Щоб приготувати кростіні, просто наріжте багет кружечками та відправте в духовку, щоб хліб зарум’янився. Потім намазуємо козячим сиром, а зверху викладаємо чатні.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар