вівторок, 19 серпня 2014 р.

Салат зі шпинатом, ніжною курячою печінкою та яйцями пашот

Поговоримо про салат?


Салат влітку - може бути і обідом і вечерею. Цей салат не потребує ніяких додатків, він є досить ситним.
Почнемо з яєць. Хоч впринципі цим завершується приготування салату, я захотіла спершу написати про яйця пашот. Це яйце, яке вариться в кип’ятку, але без шкаралупи. Суть в тому, щоб білок був готовий, а жовток всередині ще рідкий. Тоді коли ви їсте салат, розрізаєте яйце і воно розтікається, додаючи прекрасного смаку до соусу. Якщо у вас не буде виходити можете посмажити яйце та викласти зверху, проте жовток все таки повинен бути рідким.

Тепер про печінку. Я використовувала курячу, це моя улюблена. Хто любить іншу, можете використовувати яку вам заманеться. Печінку потрібно добре почистити від всіх жилок і жовтих плямок, тому що із-за них печінка потім може гірчити. Не потрібно пересмажувати печінку, всередині вона повинна залишатися рожевою та м’ягкою.
Взагалі цей салат дуже смачний і цікавий. Шпинат трошки гіркий, бекон солений, печінка ніжна, кисла заправка, хрусткі крутони. Хороший варіант обіду або ж салату для святкового столу, адже виглядає він теж дуже гарно :)


Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • 300 гр шпинату свіжого
  • 150 гр салати
  • 4 яйця
  • 100 мл оцту
  • 100 гр бекону
  • 30 мл олії
  • 250 мл масла
  • 200 гр курячої печінки
  • 8 шматків білого хліба

Для заправки:

  • 30 мл винного оцту
  • 30 гр гірчиці діжон
  • 100 мл оливкової олії
  • 2 зубчики часнику
  • петрушка
  • зелена цибуля
  • сіль, перець

Готуємо:

Помити печінку та залити її холодним молоком. Шпинат помити, відірвати хвостики та поламати на кусочки. Салат помити та поламати на кусочки. Відставити.Бекон нарізати на шматки та обсмажити, щоб був хрустким.Витягнути печінку з молока. Легко посолити. В жирі, який залишився з бекону, обсмажуємо печінку так, щоб вона була рожевою всередині. Відставити. Готуємо крутони: Хліб нарізати кубиками та легко обсмажити.

Готуємо заправку: Розчинити сіль в оцті. Додати перець та гірчицю. Потрошки додавати олію, помішуючи. Додати часник, подрібнений, петрушку та зелену цибулю.До шпинату та салату додати печінку, бекон, крутони та заправку. Добре вимішати. Попробувати, якщо потрібно ще солі або перцю, додати.

Готуємо яйця пашот: У велику каструлю набираємо 3/4 води. Додаємо оцет та щедро солимо. Доводимо воду до кипіння. Скручуємо вогонь, так, щоб вода ледь кипіла. По-одному розбиваємо яйце спочатку в мисочку, а потім в воду. Коли білок починає біліти, потрібно акуратно обкручувати його навколо жовтка, щоб він не відокремився. Готувати яйця по 3 хвилини кожне. Акуратно витягнути і викласти на тарілку. На тарілку викласти салат, зверху викласти яйце пашот.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар