понеділок, 18 серпня 2014 р.

Ег роли по-мексиканськи з куркою та овочами + соус ренч

Ось що я називаю хорошою закускою до пива. З мексиканськими нотками.


Яка ж це все-таки смакота...Тільки от поглянула на фотографію і відразу зголодніла :) Взагалі це щось таке як спрінг роли, але рецепт на мексиканський лад. Начинка надзвичайно смачна: курочка, кукурудза, фасолька, плавлений сир.

Чесно признаюся, я фанат мексиканської кухні. Дуже люблю їхні тако, обожнюю гвакамоле, кукурудзяні чіпси, енчіладас. Думаю в моєму блозі занадто мало рецептів з Мексики. Потрібно готувати частіше і викладати рецепти.
Про соус: ренч - вершковий соус з сметаною, майонезом, часником та зеленню. Але в цьому рецепті особливий варіант - з додаванням авокадо. Повірте мені, смачнішого я не пробувала. Авокадо настільки міняє смак цього соусу, робить його свіжішим та набагато смачнішим.

Прекрасний варіант закуски для веселої компанії :)
Ще хочу додати, що в оригіналі начинка загортається в тортиллю, проте, якщо ви не можете знайти їх в магазині, використатйте тоненький лаваш, як зробила я. І ще: замотані егг-роли потрібно заморожувати мінімум 4 години!

Вихід : 4 порції


Потрібно:

  • 1 куряче філе, нарізане дрібними кубиками
  • 3 ст.л. дрібно нарізаного червоного болгарського перцю
  • 2 ст.л. дрібно нарізаної зеленої цибулі
  • 1/3 скл. консервованої кукурудзи
  • 1/4 скл. консервованої червоної фасолі
  • 1 ст.л. гострого маринованого перцю халапеньо (можна будь-який інший гострий перець)
  • 3 ст.л. замороженого шпинату, відвареного
  • трошки свіжої петрушки
  • 1/2 ч.л. меленої зіри (кмин)/li>
  • 1/2 ч.л. меленого перцю чилі
  • 3/4 скл. натертого твердого сиру
  • лаваш або 5 тортилль (діаметром 12-15 см)
  • 1 яйце
  • олія для смаження

Для соусу:

  • 1 невелике м’яке авокадо
  • 1/4 скл. майонезу
  • 1/4 скл. сметани
  • 1,5 ч.л. оцту
  • 1/4 ч.л. сушеної петрушки
  • 1/4 ч.л. сушеного гранульованого часнику
  • сіль, перець

Готуємо:

Курочку обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Додаємо болгарський перець та зелену цибулю. Тушимо на невеликому вогні 2-3 хв. Потім додаємо кукурудзу, шпинат, фасолю, гострий перець халапеньо, дрібно нарізану петрушку, зіру, чилі та сіль. Все добре перемішуємо та тушимо 4 хв. Відкласти начинку з вогню та додати сир. Гарно перемішати, щоб сир розплавився.

Потім легенько збиваємо одне яйце, щоб жовток та білок добре перемішався. Якщо ви використовуєте лаваш, то наріжте його квадратиками зі стороною десь 12 см. Тепер загортаємо егг-роли. Ось як це робиться: викладаємо начинку, загортаємо, залишаємо кутик, який змазуємо яйцем і загортаємо до кінця (потрібно дуже міцно і гарно закрутити. Потім викладаємо їх на велику тарілку, щоб егг-роли не були один на одному та відправляємо їх в морозилку мінімум на 4 години.

Готуємо соус: Авокадо почистити та перемнути вилкою. Додати майонез, сметану та оцет. Добре перемішати. Додати часник, петрушку, сіль та перець. Добре перемішати та відправити в холодильник. Егг-роли обсмажуємо в великій кількості олії на сковороді або у фритюрі до золотистого кольору. Розрізаємо їх навпіл та подаємо теплими з соусом.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар