четвер, 21 серпня 2014 р.

Пате з печінки та яблук

Ммммм...яка це смакота. Ніжний, повітряний мус з хрусткими грінками.


Раніше я не пробувала додавати яблука до паштету з печінки, проте, коли спробувала цей, пожаліла :) Надзвичайно гармонійне поєднання.

Спершу потрібно підтушити яблука з цибулькою. Потім обсмажити печінку. І перетерти все з додаванням вершків. Я використовувала кролячу печінку, проте в ориганільному рецепті - куряча. Тому це вже на ваш розсуд.


Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • 1 ст.л. масла
  • 1/2 скл. дрібно нарізаної цибулі
  • 3/4 скл. дрібно нарізаного яблука (без шкірки)
  • 1/2 кг печінки
  • 1/8 скл. бренді (можна замінити коньяком)
  • 1/2 скл. густих вершків
  • сіль, перець

Готуємо:

На невеликому вогні розтопити масло та підтушити яблука з цибулькою, доки яблука не стануть м’ягкими. Печінку почистити від будь-яких жовтих чи зеленкуватих плямок та додати до яблук з цибулькою. Смажити печінку на середньому вогні, доки вона не підрум’яниться, проте, всередині вона повинна бути рожевою. Трошки остудити, додати сіль,перець і бренді та перетерти блендером. Охолодити. Вершки збити та акуратно додати до пате, все перемішати. Відправити в холодильник на 1 годину. Подавати з грінками.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар