неділя, 17 серпня 2014 р.

Шоколадний фондан

Дуже смачний десерт. Дуже шоколадний, солодкий. Але головне - всередині рідка начинка. Думаєте це важко приготувати? А от зовсім і ні. Секрет в тому, що цей десерт готується з однієї маси, просто не пропікається до кінця і всередині виходить рідким. Надзвичайно смачно та легко. В даному рецепті порції розраховані на те, що ви будете випікати у формах по 180 мл. Також час випікання залежить він величини форми, тому якщо вона менша, час випікання теж. Просто подивіться на десерт і якщо він виглядає ще зовсім рідкий, тільки тоненька запечена скоринка, значить він ще не готовий. Пропечений шар повинен бути десь 7-8 мм.
Взагалі я не дуже люблю шоколадні десерти або торти. Проте саме цей є дуже смачним. Дуже добре смакує з малиною або ж кулькою ванільного морозива.
А як ви ставитеся до шоколадних десертів? На вашу думку, яким повинен бути десерт: таким як цей чи легким, наприклад з фруктів?


Вихід: 6 порції


Потрібно:

  • 180 гр чорного шоколаду
  • 50 гр молочного шоколаду
  • 10 ст.л. масла
  • 0,5 склянки муки
  • 1,5 склянки цукру-пудри
  • 3 яйця
  • 3 жовтки
  • ванільний екстракт за смаком

Готуємо:

Розігріти духовку до 220 гр.С. Шоколад та масло розтопити в мікрохвильовій печі. Додаємо муку та перемішуємо. Додаємо цукор та перемішуємо. Додаємо яйця та жовтки, добре перемішуємо. Додаємо ваніль. Розливаємо по формах та відправляємо в духовку.

Печемо 13-15 хв. Витягаємо та охолоджуємо. Акуратно відділяємо краї від форми та перевертаємо форму на тарілку. Прикрашаємо лавакейк малиною та цукровою пудрою або кулькою морозива.

Готуйте та діліться своїми враженнями та зауваженнями :)

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар