Що краще зігріє душу, ніж ароматний бульйон?
Як я не люблю осінь. А вона вже скоро до нас прийде. І я говорю не про таку сонячну, теплу, коли небо голубе-голубе, а дерева жовті. Я говорю про ту пізню осінь, коли вітер, коли дощ, коли кругом сіро і холодно. Єдине, що зігріває душу в таку погоду - ароматний, теплий супчик. Ну і ще любов :)
Я люблю густі, наваристі супи. Щоб там було багато овочів і травок.
Курячий суп по-римськи - це, можна сказати, овочево-курячий бульйон, але без звиклих нам макаронів, а з картоплею та кукурудзою. Дуже і дуже смачний.
Вихід: 8 порції
Потрібно:
- 1 грубенька курочка, домашня, вагою десь 1,5 кг
- 3 великих стебла селери
- 3 невеликі моркви
- 1 велика цибулина
- 10 гілочок кінзи
- 2 лаврових листки і десь чайна ложка чорного перцю горошком
- 1 кг картоплі
- 400 гр консервованої кукурудзи
- сіль
- 2 лимони та кінза для подачі
Готуємо:
Спочатку розріжемо курочку на 8 кусків. Якщо у вас не вийшло 8, нічого страшного. Викладаємо курку та селеру, моркву, цибулю, кінзу, лавровий лист, перець та картоплю (не чистимо) в каструльку. Заливаємо все водою, солимо та доводимо до кипіння. Потім збавляємо вогонь та готуємо доки картопля та курка не будуть готові (десь 45-60 хв). Потім витягаємо всі овочі та курку. Проціджуємо бульйон через сито. Курочку очищаємо від кісток та шкіри та дрібно нарізаємо.
Ставимо бульйон на вогонь, додаємо картоплю та курку. Додаємо кукурудзу. Все перемішуємо, пробуємо чи потрібно досолити. Доводимо до кипіння та виключаємо вогонь. Розрізати лимони кожен на 4 частини. Нарізати дрібно кінзу. Подавати суп, посипаний свіжою кінзою та з долькою лимона. Перед тим як їсти суп, потрібно витиснути сік лимона та перемішати.
Смачного!
А картоплю після варіння просто порізати чи ще почистити?
ВідповістиВидалити