понеділок, 11 серпня 2014 р.

Крем суп із запеченої картоплі

Чесно признаюся, цей суп дуже калорійний, але мені дуже смакує. Цікавий, нестандартний рецепт. Якщо ви були на пікніку і у вас залишилася печена картопля, не викидайте її, а приготуйте цю зупку. Дуже добре зігріває в холодну, сіру погоду.


Вихід: 6-8 порцій


Потрібно:

  • 4 великі запечені картоплини (в духовці або на вогні)
  • 7 склянок молока
  • 1 склянка сметани
  • 12 шматочків бекону
  • 2/3 склянки масла
  • 2/3 склянки муки
  • 1 1/4 склянки натертого сиру чеддер (або іншого міцного твердого сиру)
  • сіль, перець
  • зелена цибуля

Готуємо:

Картоплю почистити та нарізати кубиками.

Бекон порізати на шматки та обсмажити.

Розтопити в каструлі масло. Додати муку та добре перемішати. Додати до суміші молоко. Щоб суп був менш калорійним, можна замінити одну склянку молока на воду і дати менше сметани. Довести до кипіння.

Додати до молока половину картоплі,сир, сметану, сіль та перець. Перемолоти все блендером.

Додати до зупки решту картоплі та бекон. Добре перемішати. Подавати, посипавши зеленою цибулькою.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар