Куряча грудка часто буває сухою. Тому пропоную цей рецепт, курочка маринується, потім обсмажується в паніровці з пармезаном. Виходить соковитою і дуже смакує із тушеним шпинатом у вершково-часничному соусі.
Прекрасний варіант вечері.
Вихід: 4 порції
Потрібно:
- 2 шматки курячої грудки
- 2 ст.л. гірчиці
- 4 ст.л. оливкової олії
- 1 ч.л. суміші сухих трав (базилік, орегано, розмарин)
- 5 ст.л. панірувальні сухарів
- 3 ст.л. натертого пармезану
- 2 яйця
- 400 гр шпинату
- 1 зубчик часнику
- 3 ст.л. густої сметани
- сіль, перець
- олія для смаження
Готуємо:
Шматки курячої грудки достатньо грубі, потрібно їх розрізати на двоє, щоб вони були тоншими. Таким чином у вас вийде 4 шматки. Потім легенько відбити, як відбивні.
Змішати гірчицю, олію, трави та легко посолити. Залити маринадом курку та поставити в холодильник мінімум на годину.
Шпинат помити, відірвати стебла та залити водою. Легко посолити та довести до кипіння. Потім зменшити вогонь та готувати ще десь 15 хвилин.
На сковороді легко обсмажити дрібно нарізаний часник на маслі. Додати шпинат та сметану. Тушити 10 хвилин. Легко посолити.
Змішати сухарі та пармезан. Яйця добре перемішати вилкою, щоб жовток і білок добре перемішалися разом.
Розігріти олію на сковороді для смаження. Витягнути курку з холодильника. Не потрібно витирати курку від маринаду. Легко струсити кожен шматок, обмакнути в паніровці, потім в яйці, потім знову в паніровці (сухарі з пармезаном). Обсмажити до готовності.
Викласти шпинат на тарілку. Курку нарізати шматочками та викласти на шпинат.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар