середа, 20 серпня 2014 р.

Крем суп із зеленого горошку з беконом та вершками

Трохи корисного.


А ви знаєте, що горошок дуже корисний. Можливо не стільки корисний, як цінний продукт харчування. Білка в ньому стільки, як у яловичині. А за калорійністю він переважає її удвічі, оскільки містить багато вуглеводів. Горох також багатий на вітаміни. Тому поки він в нас ще є свіжий, не проходіть повз, а приготуйте щось смачненьке.
Ось наприклад такий крем суп, дуже смачний. Ми звикли до іншого горохового супу, такого з сухариками (чесно признаюся, я його терпіти не можу). Зі свіжого горошку виходить набагато смачніше і зовсім по-іншому.


Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • 300 гр замороженого горошку
  • 100 гр бекону
  • 1 велика цибуля
  • 2 середні картоплі
  • 0,5 ст.л. масла
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 150 мл вершків
  • 0,8 л води
  • сіль, перець

Готуємо:

Овочі помити та нарізати великими кубиками. В сотейнику на середньому вогні розігріти ОО (оливкову олію) та додати масло. Нарізати смужками бекон та додати до масла. Підсмажити до золотистого кольору. Додати цибулю та тушити доки вона не стане м’ягкою, але ще не почне міняти колір. Додати картоплю та тушити 5 хв, постійно помішуючи.

Додаємо горошок, сіль та перець, все добре перемішуємо та тушимо 5 хв. Потім доливаємо воду (можна використовувати і бульйон, проте за рахунок масла та бекону суп має достатню кількість жиру). Довести до кипіння, зменшити вогонь та варити 25-30 хв (всі овочі повинні бути м’ягкими). Потім перетерти суп блендером, додати вершки та потримати на вогні ще 5 хв. Попробувати чи достатньо солі та досолити, якщо потрібно.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар