Цей рецепт показує альтернативний метод приготування риби - використання лимонної кислоти. Напевно дехто із вас солив філе лосося додавав трошки лимонного соку і готово. Хотілось би показати цікавіший маринад: з каперсами, лаймом та кропом. Виходить дуже смачно і рибка готова всього за 15 хвилин. Прекрасний варіант для святкового столу.
Вихід: 4 порції
Потрібно:
- 400 гр філе лосося (бажано грубого, так шматки вийдуть кращої форми)
- 3 лайми
- 1 пучок кропу
- 1 маленька цибулина
- 30 гр каперсів
- 100 гр зеленого болгарського перцю
- 100 гр червоного болгарського перцю
- 1 лимон
- 200 мл оливкової олії
- сіль
Для подачі:
- трошки кропу
- цедра лимону (натерта на дрібній терці)
Готуємо:
Цибулю, кріп та болгарський перець дуже дрібно нарізати. Видавити сік з лимону. Лайм очистити від шкірки та також дуже дрібно нарізати.
Готуємо маринад: змішуємо лимонний сік, оливкову олію, цибулю, каперси, лайм та щедро солимо.
Рибу нарізати дуже тоненькими шматками. Викладаємо в посудину одним шаром та поливаємо маринадом. Відправляємо в холодильник на 15 хв.
Витягнути лосось з маринаду. До маринаду додати болгарський перець та добре перемішати. Подавати лосось, поливши зверху маринадом та прикрасивши лимонною цедрою та кропом.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар