вівторок, 12 серпня 2014 р.

Маринований лосось

Цей рецепт показує альтернативний метод приготування риби - використання лимонної кислоти. Напевно дехто із вас солив філе лосося додавав трошки лимонного соку і готово. Хотілось би показати цікавіший маринад: з каперсами, лаймом та кропом. Виходить дуже смачно і рибка готова всього за 15 хвилин. Прекрасний варіант для святкового столу.


Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • 400 гр філе лосося (бажано грубого, так шматки вийдуть кращої форми)
  • 3 лайми
  • 1 пучок кропу
  • 1 маленька цибулина
  • 30 гр каперсів
  • 100 гр зеленого болгарського перцю
  • 100 гр червоного болгарського перцю
  • 1 лимон
  • 200 мл оливкової олії
  • сіль

Для подачі:

  • трошки кропу
  • цедра лимону (натерта на дрібній терці)

Готуємо:

Цибулю, кріп та болгарський перець дуже дрібно нарізати. Видавити сік з лимону. Лайм очистити від шкірки та також дуже дрібно нарізати.

Готуємо маринад: змішуємо лимонний сік, оливкову олію, цибулю, каперси, лайм та щедро солимо.

Рибу нарізати дуже тоненькими шматками. Викладаємо в посудину одним шаром та поливаємо маринадом. Відправляємо в холодильник на 15 хв.

Витягнути лосось з маринаду. До маринаду додати болгарський перець та добре перемішати. Подавати лосось, поливши зверху маринадом та прикрасивши лимонною цедрою та кропом.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар