вівторок, 12 серпня 2014 р.

Оссо Буко

Оссо Буко - італійська страва. В оригіналі в рецепті використовується теляча гомілка, яка тушиться до того моменту, поки м’ясо не почне відвалюватись з кістки. Я дуже люблю таке м’ясо, коли воно довго тушиться при досить низькій температурі. Воно завжди виходить надзвичайно ніжним. Також це дуже ароматна страва, завдяки цедрі цитрусових та травам.


Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • 4 телячі гомілки
  • 100 гр муки

Для тушення:

  • 1 цибуля, нарізана кубиками
  • 1 морква, нарізана кубиками
  • 1 пучок стебла селери, нарізаний кубиками
  • 3-4 зубчики часнику
  • 20 гр томатної пасти
  • 75 гр муки
  • 2 помідори, дрібно нарізані
  • цедра одного апельсина
  • 300 мл білого вина сухого
  • 1,5 л темного (коричневого) бульону
  • 1 букет гарні
  • 50 гр оливкової олії
  • 50 гр масла
  • сіль, перець

Для додатку до соусу:

  • 50 гр масла
  • 100 гр цибулі, нарізаної кубиками
  • 100 гр моркви, нарізаної кубиками
  • 100 гр помідорів, очищених від шкірки, нарізаних кубиками
  • 10 стебелець петрушки
  • цедра одного лимона
  • цедра одного апельсина
  • сіль, перець

Готуємо:

Розігріти духовку до 175 гр.С. Замочити гомілки в молоці на пару годин в холодильнику (можна і на цілу ніч). Витягнути гомілки з молока та добре витерти паперовою серветкою. Трошки посолити та поперчити гомілки та легко обваляти в муці.

Розігріти оливкову олію (50 гр) на сковороді. Обсмажити гомілки до золотистого кольору. Відкласти (бажано на решітку). Додати на сковороду цибулю, моркву та селеру. Обсмажити поки овочі не почнуть міняти колір. Додати часник. Тушити 2-3 хв. Додати томатну пасту та тушити ще 1-2 хв. Додати муку (75 гр), добре перемішати та тушити 1-2 хв. Додати помідори та тушити доки вся рідина не випарується. Додати цедру апельсина та біле вино. Тушити, поки вино не зменшиться в об’ємі на половину. Додати букет гарні та коричневий бульйон. Додати гомілки, добре перемішати. Попробувати чи потрібно досолити. Перекласти в посудину, яку можна покласти в духовку. Тушити приблизно 2 години (щоб м’ясо відривалось легко від кістки).

Готуємо додаток до соусу. Розтопити масло (50 гр) на сковороді. Додати цибулю та моркву, посолити, накрити кришкою та тушити на маленькому вогні, не даючи овочам змінити колір. Додати помідори та тушити 1 хв. Додати петрушку, цедру лимона та апельсина та відставити сковорідку з вогню. Якщо потрібно, додайте солі та перцю.

Витягнути з духовки гомілки. Витягнути гомілки з посудини, також витягнути букет гарні. Все, що залишилось, процідити через ситечко. До цієї рідини покласти гомілки та додаток до соусу (тушені овочі). Якщо вони охололи, то легенько розігріти.

Подавати з рисом або різотто.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар