понеділок, 11 серпня 2014 р.

Салат з кореня селери з соусом ремулад

Інколи думаєш, що б такого смачного, нового та свіжого приготувати. Ось прекрасний варіант. Звичайно для тих, хто любить селеру. Я її люблю у будь-якому вигляді та будь-які частини (маю на увазі корінь, стебло чи листочки):)

Ремулад - соус з майонезу, в який додається гірчиця, нарізана зелень, каперси та корнішони. Цей соус дуже смачний, а особливо у поєднанні з селерою. Пробуйте :)


Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • 1,2 кг кореня селери
  • сік половини лимона
  • 2 жовтки
  • 10 гр гірчиці діжон
  • 250 мл рослинної олії (соняшникової, оливкової)
  • сік двох лимонів
  • 20 гр гірчиці діжон
  • 50 гр каперсів
  • 50 гр корнішонів ( я замінила квашеними огірочками)
  • зелень
  • сіль, перець

Готуємо:

Змішати блендером жовтки та гірчицю (10 гр). Додати солі та перцю за смаком. Потім, продовжуючи збивати, повільно додаємо олію, поки суміш не стане густою та однорідною.Додати сік двох лимонів. Для тих хто лінивий, або не має часу робити соус можна просто замінити його майонезом і додати сік лимонів.

Додати в суміш гірчицю (20 гр) та дрібно нарізані каперси, корнішони, зелень.

Почистити корінь селери та натерти його половинкою лимона ( для того, щоб вона не міняла колір). Нарізати корінь тоненькими смужками.

Змішати селеру та соус.

Смачного!

Ви вивчили кулінарний термін: ремулад )

Немає коментарів :

Дописати коментар