понеділок, 11 серпня 2014 р.

Креветки в клярі

Дуже смачна закуска, подається з соусом на основі майонезу з запашними травами та спеціями. Ми привикли, що приправа карі підходить тільки для курки, але тут вона дуже вдало підібрана, щоб покращити смак креветки. Тож якщо до вас мають прийти ваші друзі, подайте їм цю закуску і повірте їм сподобається.


Вихід: 2 порції


Потрібно:

  • 20 великих креветок (почищених, без голови з хвостами)
  • 2 зубчики часнику
  • 50 мл оливкової олії
  • 10 листочків базиліку
  • сіль, перець

Для соусу:

  • 250 гр майонезу
  • 15 гр петрушки, дрібно нарізаної
  • 15 гр базиліку, дрібно нарізаного
  • 10 гр кропу, дрібно нарізаного
  • 2 зубчики часнику
  • дрібка карі
  • дрібка червоного гострого перцю

Для кляру:

  • 100 гр муки
  • 50 гр крохмалю
  • 8 гр розпушувачу для тіста
  • сіль, перець
  • 300 мл води

Готуємо:

Змішати чаник (2 зубчики), базилік (10 листочків), оливкову олію (50 мл). Посолити та поперчити креветки та залити їх маринадом. Поставити в холодильник мінімум на 2 години.

Змішати муку, порошок для печива та крохмаль та просіяти суху суміш через ситечко. Додати сіль та перець і потім повільно доливайте воду, помішуючи. Добре перемішати, щоб не було грудочок та відправити в холодильник на 30 хв до кількох годин.

Змішати петрушку, базилік, кріп та часник і додати до майонезу. Додати за смаком карі та гострий перець. Додати сіль за смаком. Відправити в холодильник.

Витягнути креветки з маринаду та промокнути салфеткою, щоб вони були сухі. Одну за одною, тримаючи креветку за хвіст промокніть її в клярі і опустіть в фритюр, але не відпускайте, а поводіть туди-сюди, а потім відпустіть. Коли креветки будуть золотистого кольору, витягніть їх та викладіть на салфетку. Відразу посоліть.

Викладіть креветки, кусочок лимону та соус. Перед тим як їсти, видавіть сік лимона на креветки.

Смачного :)

Немає коментарів :

Дописати коментар