Трошки гостренького на вівторок...
Знаєте як я вибираю, що приготувати? Починаю цікавитись якоюсь кухнею: грецькою, італійською або ж французькою, потім вичитую багато їхніх особливих рецептів і готую. Я помітила, що готую все періодами :) Так ось і наступив період східної кухні: я готувала спрінг роли, чатні, гострий соус з персиків з карі і тепер ось цей смачний суп. Ознайомлення з кухнями світу, звичайно ж, проходить в мене дуже узагальнено. Проте, основні смаки та особливості я відчуваю та запам’ятовую. Так ось східна кухня в мене асоціюється в основному з імбирем, карі, чилі, кокосовим молоком. Не знаю, який цей суп в Таїланді, проте на моїй львівській кухні він дуже смачний :)
Про суп: можна писати і писати про смак. Я з’їла дві порції і шкодувала що не можу з’їсти більше. Цей суп став одним з моїх улюблених. Всі смаки так добре поєднуються: гострота чилі та імбирю з м’ягкістю кокосового молока, томати з креветками. Коли готуєш цей суп, вся кухня наповнюється ароматом пряних спецій. Я вже не могла дочекатись, коли він буде готовий.
Якщо ви не любите креветки, замініть їх на курку. Якщо ж ви вегетаріанець - додайте більше овочів. Варіантів багато, але основні складники - це імбир, чилі, карі та кокосове молоко.
Вихід: 6-8 порцій
Потрібно:
- 2 болгарські перці будь-якого кольору
- 400 мл кокосового молока
- 1 велика або 2 маленькі цибулі порей
- 600 гр томатів у власному соці
- 3 ст.л. оливкової олії
- 1 зелений перець чилі (якщо не знайдете, можна замінити на червоний)
- 20 гр кореню імбиря
- 0,7 л бульйону овочевого або води
- 1 ч.л. карі
- 1 ч.л. коріандру меленого
- 3 ст.л. ворчестерського соусу
- 100 гр рису
- 400 гр чищених креветок
Готуємо:
Корінь імбиря миємо, чистимо та дрібно нарізаємо. Цибулю порей нарізаємо тоненькими кільцями. Болгарський перець очищаємо від зернят та нарізаємо невеликими шматками. Перець чилі очищаємо від зернят та дрібно ріжемо. У каструльці розігріти оливкову олію. Додаємо болгарський перець та тушимо на середньому вогні, помішуючи, 3 хв. Додаємо цибулю порей та тушимо 5 хв. Додємо чилі та тушимо ще 2 хв. Потім додати імбир та тушити ще 1 хв.
Додаємо бульйон, томати, карі, коріандр, сіль, ворчестерський соус та рис. Варимо все на невеликому вогні 40-45 хв, постійно помішуючи, щоб рис не пригорів. Додаємо кокосове молоко та креветки. Варимо 2-3 хв. Якщо потрібно, то досолити.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар