понеділок, 18 серпня 2014 р.

Спрінг-роли з овочами, креветками та кисло-солодким соусом

Сьогодні я пропоную вам спробувати азіатську кухню вдома.


Перший раз я спробувала цю смакоту в своєї подружки, вона приготувала для мене саме ось такий варіант ролів. Вонb видаються досить маленькими і "невинними" :), але повірте, голод ваш вони втамують швидко. Мені здається, що зараз у літню спекотну погоду, це саме те, що ви хочете з’їсти на обід або вечерю.

Спрінг-роли бувають з найрізноманітнішими начинками: з м’ясом, морепродуктами та овочами. Ви можете придумати свій власний варіант начинки, загорнути в рисовий папірець і готово. А щоб ви хотіли бачити у своєму спрінг-ролі? З чим у вас асоціюється східна кухня?


Вихід: 2 порції


Потрібно:

  • 1 морква
  • 1 цибуля порей
  • половинка чилі
  • 1 зубчик часнику
  • 20 гр імбирю
  • 400 гр пекінської капусти
  • 150 гр очищених креветок
  • зелена цибуля
  • 1 ч.л. меленого коріандру
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 2 ст.л. вустерського соусу (якщо не можете знайти, просто дайте трошки більше соєвого соусу)
  • 2 ст.л. соку лайма
  • 1/4 ч.л. цукру
  • кисло-солодкий соус для подачі

Готуємо:

Нарізати дрібно всі овочі: моркву - тоненьким смужками, перець чилі тоненькими півколами (очистити від кісточок), капусту тоненькими смужками, імбир натираємо на дрібній терці, цибулю порей нарізаємо тоненькими колами, зелену цибульку дрібно нарізаємо, часник пропускаємо через прес. Робимо соус для начинки: змішуємо соєвий та вустерський соус, сік лайму та цукор. Розігріти сковорідку на великому вогні з невеликою кількістю олії. Додаємо часник, чилі та імбир. Обсмажуємо 1 хв. Додаємо моркву та доливаємо трошки соусу. Перемішуємо, обсмажуємо 2 хв. Додаємо капусту та знову трошки соусу. Обсмажуємо 2 хв. Додаємо цибулю порей та соус. Обсмажуємо 2 хв.

Додаємо креветки (якщо вони великі, розрізати їх на менші шматочки), коріандр, трошки солі та зелену цибулю все перемішуємо. Тушимо 2 хв. Пробуємо чи потрібно ще досолити або ж додати соусу. Відставити. Рисові папірці розмочити у воді, щоб вони розм’якли. Викладаємо невелику кількість начинки та замотуємо. Можна подавати так, а якщо хочете, щоб вони були хрусткими, просто обсмажте їх у великій кількості гарячої олії та викладіть на паперовий рушник. Подавати з кисло-солодким соусом.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар