Для всіх, хто обожнює персики, як і я.
Признаюся чесно, я зробила щось погане. В цьому рецепті я використала консервовані персики, а це, можна сказати гріх, коли вони такі смачні і соковиті свіжі. Правда, перший раз я пекла ці тістечка ще весною, коли сезон персиків ще не почався. Ну а тепер по старій звичці зробила так само. Веду я до того, що можна використати зараз і свіжі персики :)
А тепер про крем: просто неймовірно смачний. Особливо в поєднанні з персиками. Впринципі, нічого особливого: молоко, вершки, ваніль. Але виходить дууууже смачно. Це дуже простий варіант тістечок, рецепт підійде для всіх, кому бракує часу. Просто нарізаєте листкове тісто на квадратики, намазуєте кремом, викладаєте персики і запікаєте. Обіцяю - це швидко і смачно :)
Вихід: 9 штук
Потрібно:
- 300 гр листкового тіста
- 1 баночка консервованих персиків (400 гр), або ж свіжих
- 9 ч.л. персикового або абрикосового варення
Для крему:
- 50 мл молока
- 150 мл вершків
- 25 гр цукру
- 2 ч.л. ванільного цукру
- дрібка солі
- 12 гр крохмалю
- 1 жовток
Готуємо:
Розігріти духовку до 170 гр.С. Готуємо крем: Залишити трошки молока і змішати його з крохмалем та жовтком. Решта молока змішати з вершками, додати цукор, ванільний цукор і сіль та поставити на вогонь. Довести до кипіння. Збавити вогонь та додати молоко з крохмалем та жовтком. Добре помішуючи, проварити, щоб крем став густим. Відкласти, щоб охолонув до кімнатної температури.
Нарізаємо тісто прямокутничками. На кожне тістечко викладаємо по 1 ст.л. ванільного крему. Зверху викладаємо персики.Випікаємо 40-45 хв (тісто повинно добре пропектися). Потім витягаємо з духовки та зверху намазуємо варенням кулінарним пензликом (по 1 ч.л. на кожне тістечко). Охолоджуємо та подаємо.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар