Так так, саме із персиків. Цей соус виглядав настільки смачно і апетитно, що я не встояла і приготувала його. Дуже оригінальний соус. Добре смакує до м’яса. Він виходить кисло-солодким і злегка гострим. Для тих, хто любить щось пікантне.
Для мене цей соус був досить незвичним, проте я люблю пробувати щось нове. А який цікавий соус останнім часом пробували ви?
Вихід: 0,5 л соусу
Потрібно:
- 700 гр персиків
- 1 цибуля
- 2 зубчики часнику
- 2 ст.л. оливкової олії
- 0,5 гострого черовного перцю
- 2 ст.л. густого томатного соку
- 0,5 ч.л. карі
- 2 лаврових листочки
- 1/4 ч.л. кориці
- 1 ч.л. коріандру меленого
- 50 мл винного білого оцту
- 2 ст.л. цукру
- сіль
Готуємо:
Почистити цибулю та часник. Все дрібно нарізаємо. Нарізаємо перець чилі. Персики розрізаємо навпіл, витягаємо кісточку та знімаємо шкірку. Нарізаємо на невеликі кубики. Розігріти у сотейнику оливкову олію. Додаємо цибулю, часник та чилі та тушимо на невеликому вогні доки овочі не розм’якнуть. Додаємо карі, лавровий лист, коріандр, корицю, томатний сік, цукор та сіль. Все добре перемішайте та тримайте на вогні доки не відчуєте аромат всіх спецій і овочі не почнуть робитись трошки темнішими.
Додаємо оцет, добре перемішуємо та додаємо персик.Тримаємо на вогні десь 15 хв (всі овочі повинні бути м’ягкими).Витягаємо лавровий лист та перетираємо все блендером. Пробуємо чи потрібно додати ще спецій. Якщо соус занадто кислий, можна додати ще цукру.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар