Рікота дуже ніжний та смачний сир. Дуже часто використовується також в десертах. Але сьогодні я напишу рецепт пасти з цим сиром.
Рікота дуже добре поєднюється зі шпинатом. Начинка входить дуже смачною. Фаршировані каннеллоні запікаються з двома соусами: томатним та вершковим. Дуже і дуже смачно. Для фанатів пасти :)
А чи використовуєте ви рікоту в пасті та десертах? Діліться :)
Вихід: 3 порції
Потрібно:
- 10 шт. великих каннеллоні
- 250 гр шпинату замороженого
- 250 гр рікоти
- 1 зубчик часнику
- 0,5 ст.л. масла
- 2 ст.л. оливкової олії
- 400 гр помідорів у власному соці
- 7 листочків базиліку
- 200 мл. густих вершків
- 2 анчоуси
- жменька пармезану натертого
- сіль, перець, цукор
Готуємо:
Розігріти духовку до 180 гр.С. Шпинат відварити у підсоленій воді. Добре злити воду. В сотейнику розтопити масло додати дрібно нарізаний часник та підтушити 1 хв. Додати шпинат, перемішати та підтушити 2-3 хв. Охолодити до кімнатної температури. Додаємо рікоту та перемішуємо. Начинка готова.
Готуємо томатний соус: розігріти в сотейник 2 ст.л. оливкової олії. Додати томати, сіль, перець та 1 ст.л. цукру. Тушити 10 хв на легенькому вогні. Додаємо нарізаний базилік, перемішуємо.
Готуємо вершковий соус: в сотейнику підігріти вершки. Додаємо анчоуси та помішуємо доки вони не розчиняться у вершках. Додаємо пармезан та перемішуємо. Взагалі макарони можна не відварювати, а відразу фарширувати та запікати. Якщо ви переживаєте, що вони вийдуть занадто твердими, можете відварити їх 3-4 хв у киплячій воді. На дно посудини в якій будемо запікати пасту, викладаємо томатний соус. Посуд повинен бути таким, щоб каннеллоні можна було викласти одним шаром. Потім фаршируємо наші макарони начинкою з рікоти та шпинату (це можна робити кулінарним шприцом або зробити дірку в кульку і викласти начинку в кульок). Викладаємо одним шаром на томатний соус.
Зверху поливаємо вершковим соусом. Відправляємо в духовку на 45 хв.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар