субота, 16 серпня 2014 р.

Кростіні з козячим сиром та кукурудзою-гриль

Дуже хороший варіант закуски, особливо зараз, коли так багато кукурудзи та помідорів :) До козячого сиру тут додається запечений часник. Дуже класна штука, як на мене :) По-перше смак запеченого часнику робиться набагато мякшим, не таким гострим. По друге смак дуже цікавий. Хто пробував часниковий крем суп і думав, як досягнути такого цікавого смаку? А використовують в такому супі якраз ось такий запечений часник. Пробуйте :)


Вихід: 6 порції


Потрібно:

  • 1 багет, нарізаний на 18 шматків кільцями
  • 340 гр козячого сиру (не твердого, а кремового)
  • 2 ст.л. вершкового сиру типу "Філадельфія"
  • 1 головка часнику
  • 4 шт. кукурудзи
  • 2 склянки помідорів черрі (нарізаних дрібними кубиками)
  • 1/4 склянки свіжого базиліку
  • оливкова олія
  • сіль, перець

Готуємо:

Духовку розігріти до 200 гр.С. Головку часнику почистити так: зрізати верх та очистити від верхнього шару шкірки. Решту шкірки залишити та викласти часник на фольгу.Змазати оливкою олією, легко посолити, закрити в фользі та відправити в духовку на 30-35 хв. Часник повинен бути м’ягким.

Розігріти гриль на найвищу температуру. Кукурудзу помити, протерти рушником та змазати олією. Обсмажити зі всіх сторін до готовності. Зняти з грилю та посипати сіллю. Зняти зернятка ножем. Можна замінити вареною або консервованою кукурудзою. За допомогою блендера перетерти козячий сир, вершковий сир та очищений від шкірки запечений часник. Помідори змішати з кукурудзою та базиліком. Додати сіль, перець та оливкову олію. Добре перемішати.

Багет нарізати та відправити в духовку (170 гр.С.) доки він не зарум’яниться. Намазати хліб сирною намазкою. Зверху викласти овочі.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар