субота, 16 серпня 2014 р.

Гостра лимонна свинина

Дуже смачний та простий рецепт. На нього я натрапила в книзі "Срібна ложка". Тут зібрано величезну колекцію рецептів, простіших і складніших і дуже цікавих. Цей. незважаючи на свою простоту, є цікавий. Дивно, інколи думаєш, скільки все ж таки існує смаків. Додати хоча б один інший інгредієнт до страви, і все, смакує вона вже зовсім по-іншому. Так і тут. Свинина з лимоном і з свіжомеленим чорним перцем, ніби нічого особливого. Але смакує по-особливому, свіжіше і новіше.
А що ви додаєте до своїх старих рецептів, щоб оновити їх та щоб смак був цікавішим?


Вихід: 6 порції


Потрібно:

  • 1/4 скл. масла
  • 1 кг свинини (шиї)
  • 1 1/2 скл. сухого білого вина
  • 1 зубчик часнику
  • 5 шматків лимону, дрібно нарізаних
  • 1 ч.л. меленої зіри (кмин)
  • 2 ст.л. нарізаної кінзи
  • сіль, багато чорного перцю

Готуємо:

Розтопити масло на сковороді. Додати свинину, нарізану кубиками та обсмажити до темно-золотистого кольору. Додати зіру, часник (дрібно нарізаний або ж пропущений через прес) та половину вина. Солимо та додаємо багато перцю.

Добре перемішати, довести до кипіння та збавити вогонь. Тушити 30 хв на маленькому вогні. Потім додати решту вина, нарізаний лимон та кінзу. Помішувати на вогні доки не загусне.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар