субота, 16 серпня 2014 р.

Про гарбуз

Як же я люблю гарбузи. Вони не тільки надзвичайно смачні, але і надзвичайно корисні. В гарбузі є такі вітаміни як каротин, вітаміни С, В1, В2, В5, В6, Е, РР, жири, білки, вуглеводи, целюлоза, пектинові речовини, мінерали, у тому числі калій, кальцій, залізо. Каротину в гарбузі в п'ять разів більше, ніж в моркві, тому його радять для людей з порушенням зору. З гарбуза можна приготувати як і десерт так і основну страву. З гарбузом можна готувати різноманітну випічку, салати, зупки. А колір... прикрасить будь-яку страву. Зараз якраз розпочинається сезон гарбузів. Вони зовсім не дорогі, тому старайтеся зараз готувати з ними якомога більше. А на зиму ви можете їх почистити, нарізати та заморозити, щоб потім приготувати щось смачненьке. Отож, до сезону гарбузів я пропоную три рецепти: пиріг солодкий, пиріг солений та зупку. Якщо ви хочете щось простеньке можете приготувати такий салат: гарбуз, дрібно нарізаний та запечений в духовці фета зелень (рукола, салата тощо) кедрові горішки для заправки: оливкова олія, винний оцет сіль та перець Давайте не пропустимо сезон смачнющого гарбуза :)

Немає коментарів :

Дописати коментар