неділя, 17 серпня 2014 р.

Яблучно-карамельний пиріг

Мммммм...я обожнюю цей пиріг :) Дуже, дуже, дуже смачно. Готується карамельний соус до цього пирога дуже просто: топите масло з ірискою і все :) Проте пиріг з цим соусом набагато смачніший і цікавіший, ніж просто яблучний. Особливо добре смакує цей пиріг в холодну та похмуру осінь з горнятком теплого чаю.
Для цього пирога бажано використовувати кислі яблука, адже соус дуже солодкий. Якщо яблука солодкі, цукру потрібно використовувати менше.


Вихід: 8 порції


Потрібно:

  • 250 гр муки
  • 125 гр масла
  • 7-8 ст.л. холодної води
  • 900 гр яблук (вага непочищених яблук)
  • 1 яйце

Для карамельного соусу:

  • 75 гр масла
  • 70 гр цукру
  • 3 ст.л. крохмалю
  • 150 гр ірису

Готуємо:

Розігріти духовку до 200 гр.С. Готуємо тісто: у комбайні спеціальною насадкою, або ж руками змішуємо муку та масло. Додаємо поступово воду та вимішуємо тісто. Залишаємо тісто в холодильнику десь на 30 хв. Тим часом готуємо соус: в сотейнику розтопити масло, додати цукор та добре помішувати, щоб цукор розчинився. Потім додаємо крохмаль, перемішуємо та додаємо ірис.

На невеликому вогні помішуємо все, доки ірис не розтане (десь 5-7 хв). Соус повинен бути однорідним. Тепер чистимо яблука та нарізаємо невеликими та тоненькими шматками. Тісто розділяємо на дві частини (3/4 та 1/4). Четвертинку тіста ми залишаємо для того, щоб накрити пиріг зверху. Руками викладаємо тісто тонким шаром на дно та боки форми. Потім на тісто викладаємо яблука. Заливаємо яблука соусом.Тісто, яке ми залишили для верхнього шару, тоненько розкатуємо та викладаємо зверху на яблука. Робимо по центру три невеличкі надрізи. Змазуємо пиріг яйцем та посипаємо 1 ст.л. цукру. І в духовку на 1 год.

А які пироги любите ви?

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар