Хто б міг подумати...
Хто б міг подумати, що спагеті просто відварене в червоному вині може мати такий неповторний та цікавий смак? Це один з тих рецептів, який може сподобатися всім. І який кожен може приготувати.
Я готувала ці макарони, коли вже зовсім не було сил готувати щось інше. В цьому великий плюс пасти, що вона готується дуже швидко, соусів можна придумати дуже багато і практично всі її люблять. Правда? Коли я думала який саме соус приготувати, згадала, що недавно натрапила на рецепт, де макарони відварювалися у вині. І мені стало дуже цікаво, які ж вони вийдуть. І що я можу вам сказати? Виходить настільки цікавий смак, що і не описати. На кухні пахло дуже смачно: вином, часничком та свіжою зеленню.
І я подумала, що обов’язково повинна поділитися цим рецептом з вами. Хто не любить горіхи, або ж має алергію на них, можна просто їх не додавати. Думаю, так теж буде смачно. Я додавала волоські горіхи, перед тим дрібно нарізавши їх.
Ще один плюс в цій страві, що тут немає м’яса, масла або ще чогось такого, що не їдять вегетаріанці :) Тому ця паста підходить абсолютно для всіх.
Вихід: 4 порції
Потрібно:
- 5 скл. води
- 3 1/4 скл. червоного сухого вина
- 350 г спагеті
- 2 зубчики часнику
- 1 червоний перець чилі
- 1/2 скл. дрібно нарізаної петрушки
- 1 скл. дрібно нарізаних волоських горіхів
- 1/2 скл. натертого пармезану
- 1/4 скл. оливкової олії
- сіль, перець
Готуємо:
В каструлі змішати воду з трьома склянками вина. Посолити та довести до кипіння. Відварити спагеті. Коли спагеті готові, процідити їх, залишивши 1/4 склянки рідини, в якій вони готувалися.
Розігріти на сковороді 2 ст.л. оливкової олії. Додати часник та дрібно нарізаний чилі. Тушити 1 хвилину. Додати 1/4 скл. вина та рідину, в якій варилися макарони. Посолити та довести до кипіння. Додати спагеті та добре все протушити, десь 2 хв. Дадати петрушку, горіхи, пармезан та 2 ст.л. оливкової олії. Добре вимішати, додати сіль та перець, якщо потрібно.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар