Такий от густий суп, а швидше, мабуть, рагу...
Сьогодні десь прочитала, що коли людина робить щось під музику, то в неї це виходить значно краще, ніж без музики. От тепер сиджу і пробую. Не знаю, не знаю...досить важко сконцентруватись :)
Сьогодні хочу вас познайомити з такою цікавою стравою як гамбо. Це така густа зупа, яка може готуватися з куркою, морепродуктами, м’ясом та овочами. Та взагалі зі всім, головне, щоб густа була. Придумали її в Америці, в штаті Луїзіана. Цей штат крім французького кварталу і джазу, славиться ще і креольською кухнею. Це суміш французької, іспанської, італійської та португальської кухонь з домішками африканської та американської національної кухні. Цікаво :)
Я готувала гамбо з морепродуктами та овочами. В оригіналі в рецепті є окра. Окра - це така трав’яниста рослина. Мені особисто стручок окри нагадує квітку кабачка, коли вона вже відцвітає. Але окра то інше :) Зверху стручок має ворс, який потрібно видалити, протерши рушником. Потім нарізаєте окру кільцями і варите, тушите або смажите. Може колись натрапите на неї, тоді купіть і спробуйте, - цікава річ.
В рецепті я використала філе хека та креветки. Але можна також використовувати м’ясо краба, філе будь-якої іншої риби або інші морепродукти, які вам до смаку. Мені дуже сподобалась ця страва. Подавати його потрібно так: на тарілку викладаєте трохи відвареного рису, і потім заливаєте все зупкою. Попробуйте.
Вихід: 4 порції
Потрібно:
- половина цибулі
- половина жовтого болгарського перцю
- половина червоного болгарського перцю
- 1 стебло селери
- 400 г філе хека
- 200 г почищених креветок
- 2 ст.л. муки
- 1 ст.л. масла
- 200 г помідорів у власному соці (або 2 помідори і 100 мл томатного соку)
- 2 ч.л. меленого коріандру
- 2 ч.л. зіри
- 1 ст.л. меленої солодкої паприки
- сіль, перець
- петрушка
- оливкова олія
Готуємо:
Дрібно нарізати цибулю та селеру. Розігріти сковороду з оливковою олією. Підтушити овочі 2-3 хв. Додати дрібно нарізані болгарські перці та тушити 3-4 хв. Додати муку, добре перемішати і обсмажити 2 хв. Додаємо помідори в соці (або свіжі та томатний сік), масло та 0,5 л гарячої води. Все добре перемішуємо, додаємо коріандр, зіру, паприку, сіль та перець. Доводимо все до кипіння та тушимо 10 хв на середньому вогні.
Філе риби нарізаємо на великі куски. Додаємо до овочів, тушимо 10 хв. Додаємо креветки, тушимо 3 хв. Додаємо дрібно нарізану петрушку. Все добре перемішуємо та знімаємо з вогню. Якщо потрібно, то додаємо ще спеції. Подаємо з рисом.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар