вівторок, 11 листопада 2014 р.

Капкейки з апельсином, фейхоа та вершковим сиром

Ідеальний десерт...


Чому? Тому що дуже смачний та красивий, але не потребує багато часу та зусиль.
Одного разу я випадково натрапила на фейхоа і вирішила взяти трошки на пробу. Почала шукати різні рецепти, що можна зробити з фейхоа: виявилося дуже і дуже багато, а не тільки варення :) Так от дуже популярною стравою з фейхоа є чатні (трохи подібне на варення, але солене і зі спеціями). Також можна приготувати з фейхоа різноманітні сальси: з ананасом або помідорами або просто з фейхоа, цибулею та лаймовим соком. І ще з фейхоа є дуже багато випічки.

Та і взагалі фейхоа дуже корисне та смачне. На смак мені нагадує якусь цитрусово-ананасову полуницю :) Виявляється дерево фейхоа витримує до -15 морозу, от я подумую може і в себе на подвір’ї посадити, щоб на зиму було з чого варення готувати :)

Ось таке воно те фейхоа. Про капкейки: вони виходять дуже смачними, з легким присмаком апельсина та фейхоа. Зверху прикрашаються збитими вершками з вершковим сиром та цедрою апельсина. Думаю буде смачно також, якщо замінити апельсин на лайм.

Отже рецепт цитрусових капкейків внизу. І вже зовсім скоро я викладу рецепт дуже смачного шоколадного чилі з куркою :)


Вихід: 12 штук


Потрібно:

  • 3/4 скл. цукру
  • 1 скл. почищеного та подрібненого фейхоа
  • 75 гр розтопленого масла
  • 2 яйця
  • 1/2 скл. сметани
  • 2 скл. муки
  • 1 ч.л. розпушувачу для печива
  • сік та цедра половини великого апельсина

Для вершково-сирної начинки:

  • 125 г вершкового сиру
  • 100 мл густих вершків
  • 1,5 ст.л. цукрової пудри

Готуємо:

Розігріти духовку до 200 гр.С. Формочки для капкейків змазати маслом. Змішати фейхоа, цукор та масло. Додати яйця, сметану, сік та цедру апельсина (трошки цедри залишити, щоб прикрастити капкейки). Додати муку, розпушувач та добре перемішати. Вилити тісто в формочки. Пекти 15-20 хв.

Збити міксером вершки. Додати цукрову пудру та сир і ще раз добре збити. Коли капкейки готові, витягнути їх з духовки та почекати, щоб вони вистигнули. Прикрасити капкейки сирною начинкою та цедрою апельсина.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар