пʼятниця, 14 листопада 2014 р.

Гостре шоколадне чилі з куркою та фасолею

Гостренькі вихідні...


Не знаю чи є такі люди, які не люблять п’ятницю. Що може більше тішити, ніж вихідні, коли ви довше можете повалятися в ліжку, піти в новий ресторан, подивитися фільм, почитати книжку або приготувати щось новеньке. Пропоную ось таке чилі: не лякайтесь сова "шоколадне" в назві :) Шоколад насправді додасть просто багатшого смаку вашому чилі.

Чилі - це таке мексиканське рагу або дуже густий суп, який готується на м’ясі (телятина або курка), деколи додється фасоля і, звичайно ж, гострий перчик чилі. В цьому рецепті використовується маринований перець чилі в підкопченому соусі. Якщо такого немає, можна замінити підкопченою паприкою (приправою). А якщо і такого немає, то можна дати просто свіжий гострий зелений або червоний чилі.

Особисто я дуже люблю такі густі супи. Тут стільки смаків, які так добре поєднюються. Гострий перчик, помідори, фасоля і звичайно ж, багато кінзи. Хто не любить кінзу, замініть її петрушкою. Я її обожнюю і практично завжди тепер використовую замість петрушки.
При подачі можете прикрасити чилі кусочками авокадо, лаймом, тертим сиром або ж свіжою кінзою. Для дівчат рекомендую додати авокадо, яке, як виявляється, дуже для нас корисне, адже зберігає нашу молодість. В ньому є вітаміни, які корисні для шкіри :)


Вихід: 6 порцій


Потрібно:

  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 цибуля
  • 3 зубчики часнику
  • 2 великі відварені курячі грудинки
  • 4 ч.л. гострого червного перцю меленого
  • 2 ч.л. зіри меленої
  • 3 ст.л. цукру
  • 2 перці чилі (зелені або червоні)
  • 6 скл. бульйону
  • 1 банка (400 г) помідорів у власному соці
  • 1 банка (400 г) фасолі фіолетової
  • 2 ст.л. гіркого какао
  • сіль, перець
  • авокадо, кінза, сир для подачі

Готуємо:

В сотейнику на оливкові олії підтушити дрібно нарізану цибулю та часник. Додати дрібно нарізані перчики чилі, зіру, гострий перець мелений, цукор та нарізану відварену курку. Тушити на невеликому вогні десь 10 хв.

Додати помідори, бульйон та фасолю. Додати какао. Додати сіль та перець за смаком. Варити на невеликому вогні десь 20 хв. Подавати з авокадо та натертим сиром.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар