вівторок, 2 грудня 2014 р.

Томатно-моркв’яний суп пюре із кукурудзяною сальсою

Цей суп можна їсти, і їсти, і їсти...


Привіт всім і відразу хочу вибачитись за те, що так довго не писала. Інколи в мене зовсім пропадає натхнення готувати щось нове. Не знаю від чого це залежить: можливо брак нових вражень або просто організм впадає в зимову сплячку :) Мені від цього звичайно сумно, хотілось би кожного дня готувати щось нове. Адже це справді весело (принаймі мені :).

Кожного дня ви можете прийти на кухню і сказати: сьогодні я хочу чогось східного і готуєте салат з рисовою лапшею та телятиною. Кожного дня можна побувати в іншій країні, відчути її смак та особливості, не витрачаючи багато грошей.

Так от на цей суп ви особливо витратите мінімум грошей. Адже морква зараз зовсім дешева, а помідори використовуються консервовані. Не знаю в яку саме країну він вас забере, але точно в країну з дуже смачною кухнею. Для мене цей рецепт чимось нагадує тайську кухню (в оригіналі тут використовується кокосове молоко та додається гострий перець). Проте я вирішила приготувати його ніжнішим та негострим. Він настільки смачний, що аж не віриться що в ньому тільки морква та помідори. Це прекрасний варіант обіду у холодний зимовий день: смачний та багатий на вітаміни.


Вихід: 4-6 порцій


Потрібно:

  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. куркуми
  • 10 невеликих або 6 великих морквин
  • 1 банка помідорів у власному соці (400 г)
  • 200 мл вершків
  • сіль, перець

Для кукурудзяної сальси:

  • 1 банка кукурудзи консервованої
  • сік одного лайма
  • дрібно нарізана петрушка
  • сіль, перець
  • оливкова олія

Готуємо:

Розігріти оливкову олію на сковороді. Додати нарізану цибулю, часник та куркуму та підтушити 2 хв. Додати нарізану кільцями моркву та тушити 7-10 хв. Додати помідори, потушити ще 2 хв та викласти все в каструлю. Залити десь 1 літрою гарячої води, додати солі та перцю, довести до кипіння, збавити вогонь та варити доки морква не буде м’ягка.

Доки суп вариться, приготуємо сальсу: змішати кукурудзу з соком лайма та петрушкою. Додати сіль, перець та трошки оливкової олії. Все добре перемішати. Суп перетерти блендером. Додати вершки. Подавати з ложкою кукурудзяної сальси.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар