пʼятниця, 12 грудня 2014 р.

Запечена риба з фенхелем, апельсином та вином

Щось цікаве до різдвяного столу...


Наближаються зимові свята і хочеться домашнього затишку та смачних ароматів. Мені на це Різдво хочеться приготувати щось нове. Ось наприклад таку рибу.

Риба і фенхель - прекрасні друзі. Я дуже люблю фенхель, хоча він має досить специфічний смак. Ця рослина досить пряна. Часто використовують і насіння фенхелю, наприклад до м’яса. Дуже смачно. А фенхель в поєднанні з апельсином - це взагалі смакота. Завдяки апельсину, цей рецепт для мене ще більше святковий та зимовий, адже зима завжди асоціюється з апельсинами та мандаринами :)

Якщо ви не знайдете фенхель, його можна замінити селерою (стеблом), проте я б рекомендувала дотримуватись оригінального рецепту. Фенхель так добре поєднюється з апельсином та рибкою. А додайте ще вина і виходить така смакота. Думаю, ця рибка прикрасить та освіжить ваш різдвяний стіл.


Вихід: 8 порцій


Потрібно:

  • 100 мл оливової олії
  • 1 кг цибулі
  • 1 кг фенхелю
  • 50 мл білого сухого
  • сік та цедра одного апельсина (+ половинка апельсина, нарізана кільцями)
  • 8 рибин десь по 300 г кожна (наприклад форель, сібас, дорадо)
  • сіль, перець

Готуємо:

Розігріти духовку до 180 гр.С. На середньому вогні розігріти сковороду з оливковою олією. Додати нарізані цибулю та фенхель та готувати 8-10 хв. Потім додати сік та цедру апельсина та вино. Потушити ще 5 хв. Рибу посолити та поперчити. Трохи суміші викласти на дно форми, в якій ви будете запікати рибу. Потім нафарширувати кожну рибину та викласти в форму. Зверху прикрасити рибу кільцями апельсина. Запікати до готовності (десь 30 хв).

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар