Щось цікаве до різдвяного столу...
Наближаються зимові свята і хочеться домашнього затишку та смачних ароматів. Мені на це Різдво хочеться приготувати щось нове. Ось наприклад таку рибу.
Риба і фенхель - прекрасні друзі. Я дуже люблю фенхель, хоча він має досить специфічний смак. Ця рослина досить пряна. Часто використовують і насіння фенхелю, наприклад до м’яса. Дуже смачно. А фенхель в поєднанні з апельсином - це взагалі смакота. Завдяки апельсину, цей рецепт для мене ще більше святковий та зимовий, адже зима завжди асоціюється з апельсинами та мандаринами :)
Якщо ви не знайдете фенхель, його можна замінити селерою (стеблом), проте я б рекомендувала дотримуватись оригінального рецепту. Фенхель так добре поєднюється з апельсином та рибкою. А додайте ще вина і виходить така смакота. Думаю, ця рибка прикрасить та освіжить ваш різдвяний стіл.
Вихід: 8 порцій
Потрібно:
- 100 мл оливової олії
- 1 кг цибулі
- 1 кг фенхелю
- 50 мл білого сухого
- сік та цедра одного апельсина (+ половинка апельсина, нарізана кільцями)
- 8 рибин десь по 300 г кожна (наприклад форель, сібас, дорадо)
- сіль, перець
Готуємо:
Розігріти духовку до 180 гр.С. На середньому вогні розігріти сковороду з оливковою олією. Додати нарізані цибулю та фенхель та готувати 8-10 хв. Потім додати сік та цедру апельсина та вино. Потушити ще 5 хв. Рибу посолити та поперчити. Трохи суміші викласти на дно форми, в якій ви будете запікати рибу. Потім нафарширувати кожну рибину та викласти в форму. Зверху прикрасити рибу кільцями апельсина. Запікати до готовності (десь 30 хв).
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар