середа, 10 грудня 2014 р.

Марокканський курячий салат із смаженим козячим сиром, оливками та лимонами-гриль

Навіть не знаю, чи потрібно щось писати...


...з такими фотографіями. Не знаю, чи справедливо цю страву називати салатом, це може бути і повноцінна страва. Я знаю, що обіцяла рецепт риби, але ніяк не можу знайти у Львові фенхель. Виявляється зараз не сезон. Але я вже знайшла замінник фенхеля і про це все напишу вже у наступному пості разом з рецептом риби.

А поки що ось такий рецепт салату. Сир - це напевно основна родзинка салату. Він панірується у мелених горіхах і сухарях, а потім обсмажується. Якщо ви не маєте козячого сиру, його можна замінити моцарелою або бринзою. Головне, щоб сир не був твердий, а трохи тягучий.

Лимони - це взагалі окрема розмова. Я пам’ятаю колись готувала гострі ананаси-гриль, чомусь мені ці лимони їх нагадали. Також готуються на грилі і також гострі. Взагалі вони для краси в цьому салаті, але хто любить дуже кисле, то можна їх з’їсти.

А курка ... я знаю, що зараз піст, але інколи можна згрішити :) М’ясо маринується ніч і виходить надзвичайно соковитим. Цей салат можна подавати як першу страву на святковому столі, кожну порцію на окремій тарілці. Якщо ви хочете подавати все разом, тоді змішайте всі інгредієнти крім сиру, а сир викладіть зверху. Ням ням.


Вихід: 2 порції


Потрібно:

  • 1 куряче філе
  • пучок кінзи
  • 1 зубчик часнику
  • 1 гострий перець чилі
  • 1 ч.л. меленої зіри
  • 1 ч.л. меленої паприки
  • 1 ч.л. меленого імбиря
  • 2 ч.л. лимонного соку
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • сіль
  • пучок салату бостон (або будь-якого вашого улюбленого)
  • 10 зелених оливок
  • 10 шт. помідорів чері
  • половинка лимону, нарізана кільцями

Для сиру:

  • 200 г козячого сиру
  • 1/3 склянки сухарів
  • 1/3 склянки перемелених кеш’ю
  • 1 яйце

Для заправки:

  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. яблучного оцту
  • сік четвертини лимона
  • 1 ч.л. меду
  • трошки дрібно нарізаної кінзи (або петрушки)
  • сіль, гострий мелений перець за смаком

Готуємо:

В посудині змішати дрібно нарізану кінзу, часник, перець чилі, імбир, паприку, зіру, 2 ч.л. лимонного соку, сіль та 3 ст.л. оливкової олії. Залити маринадом куряче філе та залишити в холодильнику на ніч. Готуємо заправку: змішати мед, оливкову олію, оцет, сік четвертинки лимона, кінзу, сіль та перець. Оливки та томати чері розрізати навпіл.

Куряче філе обсмажити на грилі або на сковороді до готовності (десь 10 хв з кожної сторони). Разом з куркою обсмажте кільця лимона. Якщо ззовні м’ясо починає пригоряти, а всередині ще сире, зробіть невеликі надрізи і обсмажте ще. Лимони легко посипати меленим гострим перцем.

Сир наріжте великими кубиками. Кожен шматок обмакніть в яйці, а потім в сухарях з горіхами. Обсмажте на оливковій олії до золотистого кольору. Салат бостон наріжте великими шматками. Додайте заправку, оливки, помідори та добре вимішайте. Збоку викладіть лимони, сир та нарізане куряче філе.

Смачного!

\

Немає коментарів :

Дописати коментар