Свято наближається...
Ще б трошки снігу випало на свята, адже які Новий Рік та Різдво без снігу? Добре, що зимою стільки свят, тоді вона не здається такою холодною, сумною і довгою :) Ну і ще один плюс зими - це лижі. Для мене це справжній відпочинок - активний :)
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом різдвяного печива. Рецепт простий, але як видно на фотографії, це печиво і справді приносить святковий настрій. Рецепт дуже "зимовий": мед, гвоздика, кориця, імбир - все це ми часто використовуємо в зимових рецептах.
І ще хотілося поділитися з вами ідеєю, як можна зробити святковий лід, щоб ваші коктейлі були веселішими та красивішими. Просто додайте у воду, перед тим як заморозити, трохи ягід журавлини і все. Виглядає дуже гарно.
Вихід: приблизно 35-40 штук
Потрібно:
- 2,5 склянки борошна
- дрібка солі
- дрібка свіжомеленого чорного перцю
- 0,5 ч.л. меленого імбиру
- 1/4 ч.л. меленої гвоздики
- 0,5 ч.л. меленої кориці
- 1 ч.л. порошку для печива
- 100 г масла
- 0,5 склянки цукру
- 1 яйце
- 0,5 склянки меду
- 1 ч.л. яблучного оцту
Для глазурі:
- 1 білок
- 180 г цукрової пудри
- сік половини лимона
Готуємо:
Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, сіль, перець,порошок для печива, імбир, корицю та гвоздику. Відставити. Перетерти масло з цукром. Додати мед та яйце. Добре вимішати. Додати 1 столову ложку гарячої води та оцет. Додати до цієї суміші суміш борошна та спецій та вимісити тісто. Поділити тісто на дві частини, загорнути харчовою плівкою та залишити в холодильнику на 1-2 години
Розігріти духовку до 180 гр.С. Тісто розкачати до товщини 0,5 см. Вирізати фігурки та викласти на деко з пергаментом. Випікати 15-20 хв. Тим часом готуємо глазур: трохи збити білок, додати цукрову пудру та лимонний сік та добре збити. Прикрасити за допомогою кулінарного шприца печиво.
Смачного!
Немає коментарів :
Дописати коментар