вівторок, 16 грудня 2014 р.

Різдвяне печиво + святковий лід з журавлиною

Свято наближається...


Ще б трошки снігу випало на свята, адже які Новий Рік та Різдво без снігу? Добре, що зимою стільки свят, тоді вона не здається такою холодною, сумною і довгою :) Ну і ще один плюс зими - це лижі. Для мене це справжній відпочинок - активний :)

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом різдвяного печива. Рецепт простий, але як видно на фотографії, це печиво і справді приносить святковий настрій. Рецепт дуже "зимовий": мед, гвоздика, кориця, імбир - все це ми часто використовуємо в зимових рецептах.


І ще хотілося поділитися з вами ідеєю, як можна зробити святковий лід, щоб ваші коктейлі були веселішими та красивішими. Просто додайте у воду, перед тим як заморозити, трохи ягід журавлини і все. Виглядає дуже гарно.


Вихід: приблизно 35-40 штук


Потрібно:

  • 2,5 склянки борошна
  • дрібка солі
  • дрібка свіжомеленого чорного перцю
  • 0,5 ч.л. меленого імбиру
  • 1/4 ч.л. меленої гвоздики
  • 0,5 ч.л. меленої кориці
  • 1 ч.л. порошку для печива
  • 100 г масла
  • 0,5 склянки цукру
  • 1 яйце
  • 0,5 склянки меду
  • 1 ч.л. яблучного оцту

Для глазурі:

  • 1 білок
  • 180 г цукрової пудри
  • сік половини лимона

Готуємо:

Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, сіль, перець,порошок для печива, імбир, корицю та гвоздику. Відставити. Перетерти масло з цукром. Додати мед та яйце. Добре вимішати. Додати 1 столову ложку гарячої води та оцет. Додати до цієї суміші суміш борошна та спецій та вимісити тісто. Поділити тісто на дві частини, загорнути харчовою плівкою та залишити в холодильнику на 1-2 години

Розігріти духовку до 180 гр.С. Тісто розкачати до товщини 0,5 см. Вирізати фігурки та викласти на деко з пергаментом. Випікати 15-20 хв. Тим часом готуємо глазур: трохи збити білок, додати цукрову пудру та лимонний сік та добре збити. Прикрасити за допомогою кулінарного шприца печиво.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар