понеділок, 8 грудня 2014 р.

Курка тушена з білими грибами та гранатом у вершковому соусі

Ви знаєте, що весь цей холод та сніг робить зі мною?


Приносить мені святковий настрій :) А ви подумали вганяє в депресію чи щось таке? А ось і ні. Я вже думаю про святкове меню на Різдво. Вибираю багато різдвяних рецептів для блогу, щоб поділитися з вами. Цього року мені хочеться бачити на столі щось нове та цікаве. Звичайно ж буде і борщ і вареники, але можна, наприклад, запекти по-новому рибу або додати якийсь цікавий гарнір з овочів. Отож, очікуйте нових рецептів та святкового меню зовсім скоро.

А поки що ділюся з вами цим надзвичайно смачним рецептом. Так, це м’ясо, але для тих хто зараз його не їсть, наступною буде риба :) Курку можна приготувати тисячею способів, і переважно вона виходить смачною. Цей рецепт особливо мені до смаку, адже тут крім граната, який я дуже люблю, ще і є сушені білі гриби, а їх неможливо не любити. Якщо білих у вас немає, можна використати будь-які інші. А якщо немає сушених, то можна використати і свіжі. Я цю курку готувала зі свіжими печерицями, теж виходить смачно.

Сік гранату робить м’ясо надзвичайно м’яким та ніжним. Гранат - це також один з тих фруктів, який є в нас цілу зиму. Тому потрібно його їсти. Тому що він корисний і смачний :) От чистити його досить важко, але на Youtube є багато відео як це правильно зробити, щоб не втратити жодної краплинки цінного соку. Я втратила багато краплинок, які були на білій стіні, футболці, плитці і всюди де тільки могли долетіти на кухні. Але можливо у вас вийде без втрат :)

Спробуйте цю курочку, дуже смачну та святкову.


Вихід: 4 порції


Потрібно:

  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 3 ст.л. масла
  • 1 невелику курку (або будь-які частини курки. Я використовувала бедро, десь 8 штук)
  • 2 цибулини
  • 1/3 скл. сухих грибів (або 1,5 скл. свіжих)
  • 4 гранати
  • 1 скл. густих вершків
  • сіль, перець

Готуємо:

Розігріти духовку до 180 гр.С. Розігріти половину масла та оливкової олії на сковороді. Обсмажити курку з обох частин до золотистого кольору. Посолити, поперчити, додати цілу цибулину та додати трошки теплої води. Відправити курку в духовку десь на 1 годину. Тим часом, якщо ви використовуєте сушені гриби, замочіть їх у воді десь на 20 хв. Якщо свіжі, то наріжте їх та другу цибулю смужками.

Почистіть гранати. Залиште десь дві жменьки насіння цілим, а решту викладіть у глибоку посудину та витисніть з них сік картопляним пресом. Злийте сік та додайте його до курки. На маслі та олії, що залишилася, підтушіть другу цибулину десь 5 хв на маленькому вогні. Додайте гриби та тушіть ще 15 хв. Додайте це все до курки та залиште ще в духовці, доки м’ясо не буде м’яким. Потім витягніть з соусу курку та цілу цибулину, а все решту перетріть блендером. Вилийте соус у сотейник та доведіть до кипіння. Збавте вогонь та тушіть, доки він не загусне. Додайте вершки, сіль та перець за смаком. Додайте до соусу курку та цілі гранатові зернятка.

Смачного!

Немає коментарів :

Дописати коментар