пʼятниця, 26 грудня 2014 р.

Добірка новорічних закусок

Свято наближається...

Тому вирішила поділитися з вами добіркою закусок для святкового столу. Насправді можна придумати дуже багато цікавого та нового. Можна переробити щось старе на нове. Можна приготувати все в стилі певної країни. Головне натхнення та хороший настрій.
Отже, почнемо з простенького. Пропоную викласти в формі новорічного символу, - ялинки, сирне або м’ясне плато.

Або ж овочеве. Наприклад з броколі та помідорів.

Другий рецепт - це вітелло тонато. Тоненько нарізана телятина (перед тим запечена або відварена) із соусом з тунця. Чомусь для мене цей рецепт новорічний. І дуже смачний. Знайшла я його на одному із своїх улюблених сайтів Saveur. Тут зібрано величезну колекцію рецептів із всіх куточків світу.

Ось рецепт: Вітелло Тонато
По суті береться кусок телятини (приблизно 1 кг) і запікається в рукаві або ж відварюється. Потім охолоджуємо його та тоненько нарізаємо. Подаємо з соусом.
Для соусу потрібно: збити 2 жовтки з 2 ч.л. діжонської гірчиці, повільно доливаючи 1,5 скл. олії. Збивати доки суміш не стане кремовою. Окремо перетерти блендером 200 г консервованого тунця, 3 ст.л. каперсів, 2 ст.л. лимонного соку, 5 філе анчоуса. Додати суміш з яйцем, сіль та перець.
Ще один цікавий рецепт я знайшла на сайті Whole Living. Тут можна знайти багато дієтичних рецептів, адже слоган сайту "Тіло та душа в рівновазі" :)
Це такі собі рулетики з листя салату в середині з куркою та овочами. Маринуєте куряче філе (наприклад з лимонним соком, часником та зеленню) та готуєте його на грилі або сковороді. Нарізаєте смужками. Викладаєте на великий листок салату. Додаєте дрібно нарізані овочі (наприклад моркву, огірок, зелень) та закручуєте. Дієтично та красиво.

Ось рецепт рулетиків.
Тепер трохи сирних закусок. Перша - це запечений сир брі з в’яленими помідорами. Це мій улюблений рецепт і я обов’язково приготую його на НР. Мені здається, що ця закуска має бути надзвичайно смачною. Рецепт з сайту Closet Cooking: cooking in a closet sized kitchen :) Смішна назва. І справді, щоб багато і цікаво готувати не потрібна велика кухня :)

Отже, нарізаєте 250 г брі кубиками, додаєте дрібно нарізаний зубчик часнику, 50 г дрібно нарізаних в’ялених помідорів, зелень, сіль та перець та все перемішуєте. Запікаєте при 160 гр.С 20-30 хв. Подаєте з крекерами.
Ось рецепт запеченого сиру брі.
І останній рецепт з моєї добірки - це сирні кульки. Виглядає ця закуска дуже гарно та святково. Рецептів таких кульок є дуже багато: з козячим, вершковим, коров’ячим сирами, з різноманітною зеленню, горішками та овочами. Я вибрала один з найпростіших рецептів сирних кульок.
Потрібно змішати за допомогою міксера або блендера по 200 г вершкового сиру та фети. Додати подрібнених волоських горіхів, зеленої цибулі, сіль та перець. Залишити в холодильнику на кілька годин. Потім сформувати кульку, зверху прикасити її зеленню( наприклад петрушка, базилік, кріп). Подавати з крекерами.

Сподіваюся вам сподобається моя добірка і ви знайдете тут щось для себе. Смачного вам Нового Року :)

Немає коментарів :

Дописати коментар